2023. 03. 21. kedd

Benedek
1 EUR 399 HUF
1 GBP 456 HUF

Várandós vagy, és nem tudod, mi tévő légy?

Amikor megpillantjuk a két csíkot a terhességi teszten, először még az csak eufórikus öröm tölt el minket. Minél többet kellett várni a második csíkra, annál nagyobb lesz az öröm. 

 

Aztán persze jönnek sorban a vizsgálatok, és a kismamák legnagyobb része az első három hónap letelte után meri szétkürtölni a hírt a nagyvilágba: gyermeket vár!

 

Amikor aztán már érezhetően változik a test, fejlődik a baba, és egyre közelebb kerül a szülés időpontja, úgy sűrűsödnek a teendők!

 

Szerencsére a NiKiCa Bababolt szakemberei nagyon is képben vannak azzal, hogy milyen teendőket pipálj ki a szülés előtt!

 

Ha szépen fokozatosan látod el ezeket a tennivalókat, akkor nem csak hogy készen leszel, mire érkezik a babád, de apránként hangulatba is kerülsz!

 

Készítsd fel az otthonod!

 

Természetesen rengeteg új tárgy érkezik majd, és a megszokott felállásnak lőttek. Nulladik lépésként tedd bababiztossá az otthonod, és tégy el mindent, ami veszélyes lehet a számára.

 

Az első és legfontosabb, hogy a kiságyat vagy babaöbölt állítsd be a helyére, és helyezd mellé a kipróbált légzésfigyelőt és bébiőrt.

 

Készülj fel a pelenkázásra, a fürdetésre, álljon minden a pelenkázó megfelelő fiókjában, amikor elmész szülni.

 

Keress kényelmes szoptatós helyeket az otthonodban, vagy akár alakíts ki újakat szoptatós fotellel és párnával. Az első trimeszter szinte csak arról fog szólni, fontos a kényelem! (Egy pár cumisüveget be lehet szerezni, ha netán szükség volna rá, ne kapkodva kelljen vásárolni.)

 

Családi segítséggel csináljatok egy utolsó nagytakarítást, pakoljátok tele a hűtőt lefagyasztható és azonnal fogyasztható ételekkel!

 

Álljon készen a babakelengye!

 

A legédesebb teendő sem maradhat ki: öblítsd át babád ruháit, hogy tisztán, finoman várják haza kis tulajdonosukat. Készítsd be a pelenkázótáskát és az autósülést, hogy ne kelljen szülés után kapkodni.

 

Természetesen fontos, hogy saját magadról is gondoskodj, így érdemes több cserelepedőt, kényelmes ruhákat, bimbóvédő krémet, mellszívó gépet, szoptatós felsőket, melltartóbetéteket is bekészíteni a vitaminok, étrend-kiegészítők mellé, hogy már készen várjon minden, amikor a gyermeketeket hazaviszitek!

 

Ha bármi hiányzik a fent felsoroltak közül, szerezd be a NiKiCa Bababolt termékei közül!

Új időszak, új kihívások

 

Természetesen nem csak a tárgyakat tekintve kell készülni, hanem fontos, hogy minden lépést megtervezz a pároddal és az orvosoddal egyaránt, hogy legyen szülési terved!

 

Készítsd fel a tested és a lelked a szülés élményére könyvekkel, podcastekkel és anyatársak történeteivel! Hallgass relaxációs zenét, próbálj minél több olyan dolgot tenni, ami feltölt és boldoggá tesz!

 

Minden nap egy kis készülődés, és úgy elrohan az idő, hogy a következő pillanatban már a babádat tartod a karodban!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek