2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Útmutató a tökéletes lepedő kiválasztásához

Valószínűleg Ön is tapasztalta már, hogy a rosszul megválasztott lepedője megkeseríti az éjszakai alvást. Az összegyűrődött, vasalhatatlan, gyenge minőségű anyagokból készült lepedők szintén kellemetlen perceket szerezhetnek számunkra.

 

A tökéletes lepedő kiválasztásához szánjon néhány percet útmutatónk átolvasására.

 

Lepedő a nyugodt alváshoz

 

Fekvőhelyünk védelme és a higiénikusabb alvás érdekében nem a puszta ágyon, matracon hajtjuk álomra fejünket, hanem lepedővel vonjuk be a felületet. Eltérő igényeink miatt másfajta ágyakban töltjük az éjszakákat. Éppen ezért az ágyak hatalmas választékával találkozhatunk a bútoráruházakban, többek között a MÖBELIX üzleteiben is, ahol a heverőtől a kétszemélyes franciaágyig minden variáció megtalálható. Az eltérő típusú ágyak különböző méretekkel is rendelkeznek, így pontosan tudnunk kell, mekkora felületre szeretnénk lepedőt választani. Ezért első lépésként a lepedő méretének meghatározását javasoljuk.

 

Pontos méretválasztás 

 

Mindannyian aludtunk már olyan ágyon, ahol a lepedő egész éjjel ide-oda csúszkált alattunk. Abszolút zavaró, ha állandóan igazgatni kell magunk alatt az anyagot, ami néha úgy fel tud gyűrődni, hogy reggelre zsibbadtan, esetleg fájó derékkal ébredünk. A megfelelően megválasztott méret ezért elengedhetetlen a lepedők esetében. Mindig figyelmesen olvassuk el a csomagoláson található méretezést. Nemcsak az ágyunk hosszára és szélességére kell tekintettel lennünk a megfelelő lepedő kiválasztásakor, hanem a matrac vastagságára is.

 

A derekat kímélő, memóriahabos, kókusszal bélelt extra vastag szivacsok között találunk 20-25 cm vastagságút is, mely olyan nagy mennyiségű anyagot felvesz, hogy hiába vásároljuk meg a sztenderd ágyméretű lepedőnket, az nem lesz használható. Javasoljuk, hogy a kivehető matracokhoz használjunk praktikus gumis lepedőket, melyek rugalmas szélei tökéletesen fognak illeszkedni a matrac végeihez, így az anyag körbefogja a matracunkat, nem csúszik le a felületről.

 

Textilválasztás

 

Ágyunktól azt várjuk, hogy kényelmet, melegséget biztosítson éjszakai alvásunkhoz. A különböző textilanyagok más-más tulajdonságai is latba esnek a legjobb opció megtalálásához.

 

A hűvös, légáteresztő pamut szövet melegebb napokon lehet igazán hasznos, míg a lenvászon kitűnő nedvszívó képességének okán az extrém melegben lesz jó választás. A fényűzést kedvelők a fényes, sikamlós szatén lepedőre esküsznek. A pénztárcakímélő megoldást jobban kedvelők inkább az egyszerű vászon anyagot választják. A puha, meleg és vastag flanel anyagot a téli hónapokban érdemes az ágyunkra helyezni.

 

Tisztítás, karbantartás

 

Általában a pamut anyagok 30 fokon biztosan moshatóak mosógépben. Az elasztánnal kevert gumis lepedők akár 60 fokos hőmérsékletű vízben is tisztíthatóak, kevésbé kényesek, mint a 100% pamutból készült társaik.

 

Legyen kellemes az álma a tökéletesen megválasztott lepedőn!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…