Nyáron különösen felértékelődnek a fiatal hölgyek számára az egészséges, a testet formában tartó illetve formába hozó táplálkozási szokások. Mindenkinek megvannak a saját receptjei, szokásai, esetleg barátnőktől átvett ötletei, de azért mindig új, esetleg visszatérő trendek is megfigyelhetőek. Ilyen 2023-ban a tojásfehérjedús és a szója-, tej-, cukor- és gluténmentes táplálkozás, ami gyakran egy pár hónapos diétából életmóddá fejlődik.
A tojásfehérjének hatalmas előnye, hogy zsírt, szénhidrátot nem tartalmaz, azonban kiválóan felszívódó és hasznosuló proteinekben gazdag. Nem csoda, hogy strandszezonon kívül is a diétázók, testépítők és sportolók állandó étrend-eleme. Ráadásul ma már tojásfehérjéből készült tejtermék-helyettesítők is megtalálhatóak a boltok polcain, ami felhasználhatóságukat még inkább megkönnyíti és változatosabbá teszi. Ki tudna ellenállni egy zsírmentes és energiaszegény „tojásfehérje-túrógombócnak”? Na de éppen ez a jó, hogy már strandszezonban sem kell lemondani az ilyen gasztronómiai élvezetekről! Ráadásul a tojásfehérje felhasználási lehetőségeinek száma szinte korlátlan, akár egy egyszerű extrán-fitt szendvicsfeltét alapjául is kiválóan szolgálhat.
A mentes táplálkozás szintén reneszánszát éli. Egyre több fiatalnál mutatnak ki szója-, glutén-, laktóz-, tejfehérje-érzékenységet, ami alternatívák keresésére ösztönzi őket, a cukormentesség meg valljuk be, a strandolók legnagyobb ellensége. Jó hír, hogy ma már rengeteg mentes finomsággal találkozhatunk, melyek jó tíz évvel ezelőtti faforgács íze a múlté, szinte egy az egyben hozzák az eredeti tejes, cukros, lisztes, ám de közel sem olyan egészséges édességek élvezeti értékét.
Tehát a tojásfehérjében és jókedvben dús, szója-, liszt-, laktóz-, cukor- és rosszkedv mentes élet a titka 2023 nyarán a strandot vidáman élvező csinos nőknek.