2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Miért kell nemet mondani a gyorsételekre?

Mindenkivel előfordult már, hogy gyorsételt evett, mert nem volt más lehetősége, esetleg nagyon vágyott egy jó hamburgerre és sült krumplira. Az esetek többségében ezt egy nagy gyomorfájás és égés követ, hiszen a szervezet nincsen hozzászokva ahhoz, hogy ezeket megeméssze. 

Persze nem kell teljesen elkerülni őket, de nem árt odafigyelni a mennyiségre, illetve az hasnyálmirigy munkájára sem. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért nem érdemes rendszeresen gyorsételeket enni!

Ezért kerüld el a gyorsételeket!

Az egyik fő oka, hogy nem árt csökkenteni a gyorsételek fogyasztásának mennyiségét, hogy ez kicsit sem támogatja, szépíti az alakodat. Mivel rengeteg bennük a zsír és a szénhidrát, így mondhatni semmi hasznos tápanyagot nem viszel a szervezetedbe velük. Az evést követően ráadásul nagyobb eséllyel számíthatsz gyomorégésre és fájdalomra.

A VERTIM étrend-kiegészítője persze segíthet abban, hogy könnyebben megemészd az ételt, viszont rendszeresen akkor sem érdemes gyorsétteremben ebédelni. A kapszula támogatja a bélmozgást, helyreállítja a vércukorszintet, így amúgy is kisebb az esély, hogy elcsábulnál egy zsíros hamburgerre.

A rohanó világban sajnos még a legfontosabb dolgokra sem igazán van ideje az embernek. Ide tartozik az is, hogy rendesen étkezzünk, napi háromszor, zöldséggel és gyümölccsel társítva. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy amit beviszel, abból építed fel magad, esetleg rombolod vele az egészségedet.

Mi számít gyorsételnek?

A gyorskaja Amerikából származik, ahol sokszor “junk food”-nak nevezik, azaz “szemétkaja”. Sajnos igen könnyű rászokni ezek fogyasztására, hiszen szószosak, fűszeresek, intenzív az ízük és az illatuk, ezeket viszont sokszor ízfokozókkal érik el.

Értékes és tápláló tápanyag nem sok van bennük, viszont kalóriában igen gazdagok. Nagyon aggasztó tehát, hogy a fiatalok, főként a tizenéves korosztály egyre jobban igényli ezeket az étkezdéket.

Gyorsételnek tekinthető minden olyan hamburger, hotdog, sült krumpli, taco, pizza, ami nem otthon és nem egészséges alapanyagokból készült. Ide tartoznak még az útszéli büfék és lakókocsis finomságok, de tulajdonképpen minden nagy nemzetközi gyorsétteremlánc kínálata. Emellett meg kell említeni az instant és a por állagú élelmiszereket, amiket csak vízzel kell felönteni.

Miért károsak ezek az ételek?

Talán mondani sem kell, hogy miért nem érdemes rendszeresen ezeken az élelmiszereken élni. Mivel nem tudjuk, hogy miből állnak, de azt sem, hogy mennyire frissek, így ez már két mínusz pontnak számít. Biztos lehetsz abban is, hogy minden alapanyag a legolcsóbb, így az eladó profitja maximális lesz.

A nagyon zsíros és sós, általában koleszterindús ételek kalóriatartalma igen magas, hiszen egy menüvel akár 2000 kalóriát is elfogyaszthatsz, ami az egész napos energiaigényednek számít. Sokszor még cukrot is tesznek bele, olyan ételekbe, amikről először úgy gondolnád, hogy nincs szükség édesítésre. Emiatt annyira könnyű rászokni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek