q Megszabadulhatunk-e véglegesen a nem kívánt szőrzettől? - Royalmagazin.hu

2024. 05. 28. kedd

Emil, Csanád
1 EUR 383 HUF
1 GBP 450 HUF

Megszabadulhatunk-e véglegesen a nem kívánt szőrzettől?

Nagy sikernek örvend manapság a végleges szőrtelenítés, hiszen megkönnyíti a mindennapjainkat. Nem kell heti, havi szinten kozmetikushoz járni, hogy eltüntessük a nemkívánatos szőrszálakat, és otthon sem kell bajlódni az epilátorral, gyantázással vagy borotvával. Vannak azonban olyan téveszmék, amelyeket érdemes tisztázni, és tájékozódni, mielőtt belevágnánk.

A független döntéstámogató portál végigveszi, melyik módszer a leghatásosabb, milyen előnyökkel jár, mire figyeljünk oda, és kiknek nem ajánlott ez a kezelés.

Különböző módszerek léteznek: a legközkedveltebb a lézeres szőrtelenítés, amivel akár 70%-kal csökkenthető a szőrszálak száma. Ez a módszer biztonságos és hatékony, egyesített lézersugarakkal dolgozik a szőrtüszők megcélzásához és a testszőr eltávolításához. Ám azzal mindenek előtt érdemes tisztában lenni, hogy tartós szőrtelenítésről van szó, ennek következtében időnként meg kell ismételni az eljárást.

Mennyire biztonságos?

100%-ban biztonságos, amennyiben szakképzett orvos vagy kezelőszemély végzi az esztétikai kezelést. Ha pontosan a bőrünk igényeihez párosítják, kevés mellékhatást érzékelhetünk. Természetes reakció az érzékeny vagy kipirosodott bőr, ám néhány óra vagy néhány nap alatt eltűnnek.

Ritka esetben tapasztalható a bőr hyper vagy hypopigmentációja, égése. A megfelelő eljárás alkalmazásával azonban ezek teljes mértékben elkerülhetők. Nagyon fontos, hogy minden egészségügyi problémát és gyógyszerszedést részletezni kell az orvosnak.

Milyen előnyökkel jár?

– Tartós eltávolítás érhető el az átmeneti megoldások és az otthoni kezelésekhez képest.

– Biztonságos és tudományosan megalapozott orvosi technológia.

– Alacsonyabb költséggel jár – az évek során összeadódott kezelések költségeivel szemben.

A jól kiválasztott szalonban kezelt vendégek már az első illetve a második alkalom után észreveszik, hogy szőrszálaik száma csökken, és csak foltokban nő vissza. Összességében átlagosan 7-8 alkalom után az eredmény tartós lesz, időközönként pedig egy-egy fenntartó kezelésre van szükség.

Nem jár fájdalommal

Előfordulhat, hogy néhány érzékenyebb területen jobban érezzük a kezelést, azonban ez az érzet fájdalomnak nem mondható, és csak néhány másodpercig tart.

Milyen esetben nem ajánlott?

– terhesség, szoptatás alatt;

– bőrfelszínen lévő fertőzés esetén;

– cukorbetegség esetén;

– autoimmun megbetegedés esetén;

– bizonyos gyógyszerek szedése esetén.

Továbbá nem ajánlatos világos szőke és az ősz szőrszálakkal rendelkezőknek sem, hiszen a legkorszerűbb módszerekkel sem kezelhetők hatékonyan.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek