2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

VI. Tour de Mezőkövesd és Életmód váltó hetek

Elkezdődtek az Életmód váltó hetek a VI. Tour de Mezőkövesd folytatásaként szeptember 19-én.

Az újszerű kezdeményezés Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Mezőkövesdi  Rendőrkapitányság, a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR, az ÁNTSZ, az Ódor Kerékvár és a PROGRESSIO BT. szervezésében valósul meg.
A vasárnapi rendezvény Bio Piaccal nyílt meg, ahol a sátraknál kóstolókkal, bemutatókkal hívogatták az érdeklődőket, akik megismerkedhettek egyebek mellett homoktövis készítményekkel, zöldség- és gyümölcslevekkel, fűszerekkel, fűszerkeverékekkel, teákkal, kávékkal, olajokkal, illetve tönkölybúza készítményekkel. Nemcsak a termékek közül válogathattak a kilátogatók, hanem a délután során több, az egészséggel kapcsolatos előadást hallgathattak meg. Elsőként „Mi fán terem a BIO termék” című előadáson vehettek részt a vendégek a Közösségi Házban, amelyet Simon András az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület titkára adott elő. Ezt követte Demkó Emese, az ÁNTSZ Egészségfejlesztési Osztály egészségfejlesztőjének előadása, aki a mozgás fontosságára, szerepére hívta fel a hallgatóság figyelmét. A nap fő témája a jó közérzetért és egészséges testsúlyért program sikeressége érdekében szükséges tennivalók bemutatása volt. Ehhez kapcsolódóan három előadót is meghallgathattak a résztvevők. Dr. Nagygyörgy Erzsébet városi tisztifőorvos és Dr. Molnár Károly háziorvos előadásukban szemléltették Mezőkövesd és környékének egészségügyi helyzetét. A harmadik, s egyben az este utolsó előadója Phd. dr. Sebestyén Tamás volt, aki felvázolta, hogy miért egészségesebb a sovány ember mint kövér.
Az Életmód hetek ezt követően közel két héten keresztül több programra, köztük gyaloglásra, kerékpártúrákra, aerobikra várják a egészségükre odafigyelőket.

P. V.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…