2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Védőoltások szervezése

A Miskolcon működő oktatási intézményekben is folytatódik az elmaradt kampányoltások megszervezése a hetedik osztályos tanulók részére. Ez két oltást érint. Egyrészt a kötelező hepatitis B oltást, másrészt a 7. osztályos leányok önkéntes humán papilómavírus (HPV) elleni elmaradt védőoltásának a pótlását.

A járványhelyzet miatt, az oltásból kimaradt diákoknak május 25. és június 12. között pótolják az iskolaorvosok az oltások beadását.

Az érintettek az oltások beadásáról pontos információt (védőoltás beadásának helye és időpontja) kapnak az iskolán keresztül. Fontos, hogy még ebben az időszakban minden érintett tanuló megkapja ezeket a védőoltásokat, ezért az iskolaorvosok arra kérik a szülőket, hogy gondoskodjanak a gyerekük megjelenéséről az oltás megadott időpontjában.

 

Az iskolaorvosok és iskolavédőnők az oltások beadása során is fokozottan ügyelnek a járványügyi szabályok betartására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye – március 04 – 10. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a …

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …