2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Változások az iskolaorvosi és a védőnői hálózatban Kazincbarcikán

Változások az iskolaorvosi és a védőnői hálózatban Kazincbarcikán

Az idei tanév elején változás történt a helyi alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények szerkezetében. Ennek nyomán az iskolaorvosi rendszer átalakítása is indokolttá vált. A témával novemberi munkaterv szerinti ülésén foglalkozott a kazincbarcikai képviselő-testület és határozatot hozott, hogy 2012. január elsejétől melyik helyi középiskolában ki lássa el az ifjúság-egészségügyi ellátást, mely öt helyi orvost érint.
Szalézi Szent Ferenc Gimnázium – dr. Varga Róbert; Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium – dr. Perjési Zsolt és dr. Bodoki Katalin; Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Tagiskola – dr. Trencsényi Pál; Irinyi János Szakközépiskolai Tagiskola – dr. Zsigó Ildikó.
A jövő év elejétől tizenkettőről kilencre csökken a területi védőnői körzetek száma Kazincbarcikán – erről döntött legutóbbi munkaterv szerinti ülésén a város képviselő-testülete. Az átalakításra a 2011. szeptember 30-ai állapotnak megfelelő gondozotti létszám, a hatályos jogszabályok és finanszírozási szerződések felülvizsgálatát követően került sor. A döntés nyomán két védőnői státusz megszűnik, egy körzeti védőnői álláshely pedig – a már meglévő négy ifjúsági védőnői státuszt ötre emelve – átcsoportosításra kerül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek