2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Változások a fogorvosi és a védőnői ellátásban

2020. március 14. napján jelent meg a Magyar Közlönyben  az emberi erőforrások minisztere 10/2020. (III. 14.) EMMI rendelete a kihirdetett veszélyhelyzet miatt szükséges egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról.
Ennek értelmében a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt, fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a védőnői szolgálatoknál is a minimálisra szükséges csökkenteni a közvetlen kontaktokat, ezáltal az esetleges fertőzésveszélyt és a betegség terjedését.

Az országos veszélyhelyzet visszavonásáig a 18 hónaposnál idősebb gyermekek esetén az előre egyeztetett státuszvizsgálatok időpontját, egy későbbi alkalomra szíveskedjenek egyeztetni.

Továbbá kérjük, hogy a védőnői tanácsadásra érkezve a gyermekkel csak egy hozzátartozó várakozzon. A váróteremben maximum egy család tartózkodjon. A várakozás a rendelő előtt a szabadban, egymástól legalább egy méter távolságot tartva javasolt.

A védőnői szolgálatoknál rendelkezésre állnak a digitális kommunikációra alkalmas eszközök, amelyek lehetővé teszik a tanácsadás, illetőleg családlátogatás kiváltását bizonyos esetekben.

Amennyiben kérdésük merül fel kérjük, hogy – elsősorban telefonon – forduljanak bizalommal védőnőjükhöz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek