2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Adomány a mellrák ellenes küzdelem támogatására

Az ismert szépségipari vállalat számára kiemelten fontos a nőket érintő társadalmi problémák megoldásában való szerepvállalás, vállalati felelősségvállalásának központi elemei éppen ezért a mellrák és a családon belüli erőszak elleni küzdelem. A cég októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában rendezvénysorozatot indít, melynek állomásai Edelény, Szeged és Pécs. A rendezvények célja, hogy széles körben felhívják a nők figyelmét arra, hogy a korán felismert emlőrák az esetek 90%-ában gyógyítható, így a rendszeres önvizsgálat és mammográfiai szűrés elengedhetetlen.

Az emlőrák a nőket sújtó leggyakoribb daganatos megbetegedés, és annak ellenére, hogy az esetek többségében a korai felismerésnek köszönhetően a betegség gyógyítható lenne, minden negyedik daganatos nő emlőrákban hal meg. Ez leginkább annak köszönhető, hogy még mindig nagyon kevesen járnak rendszeresen mellrákszűrésre, illetve sokan azok közül, akik önvizsgálatot végeznek, elodázzák a problémát, mivel a kitapintott csomó, amely a mellrák előjele is lehet, nem jár fájdalommal vagy külső jellel. Hazánkban évről évre nő az emlőrákkal diagnosztizált betegek száma, mely jelenleg 7-8000 évente.

A szépségipari vállalat közel 130 éve a nőkért dolgozik. A szépség forrása az egészség, amely a vállalat számára legalább annyira fontos, mint az esztétikum. A cég ebben a szellemben kötelezte el magát az emlőrák elleni küzdelem mellett, és hozta létre 1955-ben a Nőkért Alapítványát. 2010-ben az már 55 országban harcolt az emlőrák ellen, és több mint 640 millió dollárt adományozott a kutatások támogatására azért, hogy világszerte javítsák a szakszerű ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét.

A cég magyarországi leányvállalata 1998-ban csatlakozott az emlőrák elleni küzdelemhez. Az évek során több mint 600 millió forintot juttatott különböző non-profit szervezeteknek, ezzel támogatva a nőket érintő leggyakoribb rákos megbetegedés hatékony kezelését. Idén a vállalat változatos programokat kínáló rendezvénysorozattal hívja fel a figyelmet a rákellenes küzdelem fontosságára.

„Az  októberi rendezvénysorozat által érintett városokban, azaz Edelényben, Szegeden és Pécsett több millió forinttal, elsősorban diagnosztikai eszközök megvásárlásával tervezi támogatni helyi és országos rákellenes szervezetek tevékenységét” – mondta el Gaál Melinda, a vállalat kommunikációs vezetője. „Közös elemként 14 órától mindhárom helyszínen figyelemfelhívó sétát szervezünk, emellett egészségügyi, ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várjuk a látogatókat” – tette hozzá.

Az edelényi esemény sztárfellépője Vastag Csaba, műsorvezetője Dombóvári Vanda.

Edelény: október 19-én volt az esemény.

Szeged: október 26-án lesz az esemény.

Pécs: október 27-én lesz az esemény.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek