2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Új vírus: február 4-ig lesznek nyitva az oltópontok

Új vírus: február 4-ig lesznek nyitva az oltópontok

Új vírus: február 4-ig lesznek nyitva az oltópontokFebruár 4-ig lesznek nyitva az oltópontok, ahol térítés ellenében lehet az új típusú influenzavírus elleni oltóanyaghoz hozzájutni – mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter a kormány döntéséről szerdán Budapesten újságíróknak. Magyarországon 94 ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzavírussal – közölte az országos tiszti főorvos. Székely Tamás indoklása szerint azért döntöttek így, mert kevés az érdeklődő. A tárca vezetője beszámolt arról, hogy az iskolai orvosok is megkapják az oltásonként járó 200 forintot, hasonlóan a háziorvosokhoz, de az iskola-egészségügyi szakemberek is csak akkor, amennyiben lejelentették, mennyi oltást adtak be.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos arról számolt be, hogy az elmúlt héten 14.200-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ami kilenc százalékos csökkenés az azt megelőző heti adathoz képest. Az orvoshoz fordulók száma nem éri el a járványnak számító heti 20 ezer esetet.

A szakember szólt arról is, hogy kórházban az év második hetében 378 embert kezeltek influenzás szövődményekkel, ami viszont 15 százalékos növekedés az előző heti adathoz képest. Falus Ferenc kitért arra, hogy több típusú vírus is jelen van, így egyfajta kevert vírusfertőzés okozhat panaszokat.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…