2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Új szívultrahangot kapott a Városi Rendelőintézet

Ismét egy egészségügyi eszközzel bővült Mezőkövesd Város Rendelőintézete. Ez alkalommal egy újabb, modernebb és a későbbiekben tovább bővíthető szívultrahang berendezéssel gazdagodott az intézmény. Az egészségügyi intézet kardiológiai szakrendelésén korábban működő szívultrahangot mintegy 11 év használat után tönkrement. A gép meghibásodását a kora miatt nem lehetett javítani, ezért vált szükségessé egy új készülék beszerzése. Mezőkövesd Város Önkormányzatának képviselő-testülete korábbi ülésén egyhangúlag támogatta egy új szívultrahang készülék megvásárlását, s biztosította annak finanszírozását. Így április 1-jével egy közel 18 millió forint összértékű, modern, külső- és belső vizsgálatra is alkalmas, a későbbiekben tovább bővíthető szívultrahang készüléket tudtak üzembe helyezni a kardiológiai szakrendelésen, amely nemcsak a rendelésre érkező, hanem a Belgyógyászaton fekvő betegek ellátásában is nagy szerepet játszik.
A megvásárolt és használatba vett készüléket április 5-én adták át hivatalosan, ahol elsőként dr. Sipos Béla osztályvezető főorvos ismertette a gép paramétereit. Ezután dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, amelyben kiemelte, hogy a testület nemcsak fontosnak tartotta, hanem kötelességének is érezte, hogy segítséget nyújtson a Rendelőintézetnek az egészségügyi készülék beszerzésében.
A rövid köszöntő és bemutató gondolatok után a jelenlévő vendégek, a városvezetés, valamint az intézmény vezetői működés közben is megtekinthették az új ultrahangkészüléket, amellyel a szakorvosok az előzőhöz hasonlóan évente tízezernél is több vizsgálatot végezhetnek majd el, amellyel sok-sok ember életét menthetik meg.

M.Zs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…