2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Ügyvédjük szerint Pákh és Fásy nem tudott arról, mi történik a laborban
Ügyvédjük szerint Pákh és Fásy nem tudott arról, mi történik a laborban

Ügyvédjük szerint Pákh és Fásy nem tudott arról, mi történik a laborban

Ügyvédjük szerint Pákh és Fásy nem tudott arról, mi történik a laborbanSem Pákh Imre műgyűjtő, sem pedig Fásy Ádám televíziós személyiség – akik a cégbírósági adatok szerint igazgatósági tagjai voltak az IRM Zrt.-nek – nem ismerte az őssejtkezeléssel foglalkozó társaság munkájának részleteit, így az sem tudta, hogy mi történik a laboratóriumban – mondta közös jogi képviselőjük, Nagy Krisztina. Az ügyvéd tájékoztatása szerint Fásy Ádám nem igazgatósági tagja volt az IRM Magyarország Zrt.-nek, hanem tiszteletbeli igazgatósági tagja. „Neki sem anyagi, sem tulajdonosi kapcsolata nem volt a céggel” – mondta Nagy Krisztina, kifejtve: Fásynak – mint médiaszemélyiségnek – az lett volna a feladata, hogy szerepet vállaljon a őssejtkutatás eredményeinek népszerűsítésében.

Ez jövőbeni feladat volt – ellátására végül nem került sor -, de csak attól kezdve vállalta ezt el, hogy a cég megszerezte az őssejttároláshoz az engedélyeket.

Pákh Imrével kapcsolatban Nagy Krisztina közölte: a műgyűjtőnek „családi érintettsége” van az őssejtkutatásban, ugyanis az édesapját kezelték ilyen terápiával Barbadoson. A kezelője az a Yuliy Baltaytis professzor volt, aki a sonline.hu szerdai információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által illegális őssejtbeültetés miatt hétfőn őrizetbe vett orvosok egyike.

„Az édesapján nagyon sokat segített ez a kezelés, nagyon jó egészségi állapotnak örvend most is ennek a kezelésnek köszönhetően. Pákh Imre pedig azért, hogy ezt a sikert és egészségügyi előrelépést Magyarországra is el lehessen hozni, úgy döntött, hogy Seffer István doktor urat és Yuliy Baltaytis doktor urat kapcsolatba hozza egymással” – ismertette a jogi képviselő. Elmondása szerint Pákh Imre mindezt azért tette, hogy a két orvos Magyarországon is kiépíthesse a rendszert, amely sok külföldi országban teljesen legális. Példaként említette, hogy Ukrajnában és Barbadoson is engedéllyel működnek több tíz éve őssejtklinikák – nagyon jó eredményekkel.

Nagy Krisztina azt nem kívánta megerősíteni, hogy a műgyűjtő valóban igazgatósági tagja volt az IRM Zrt.-nek.

„Hogy pontosan mi és hogyan történt az IRM Zrt.-n belül, arról sem Fásy Ádámnak, sem Pákh Imrének nincs tudomása, mert ez nem tartozott az ő feladatkörükbe. Erre megvoltak azok az orvosok, akik ezzel foglalkoztak” – emelte ki az ügyvéd. Hozzátette: sem Fásy Ádámot, sem Pákh Imrét nem kereste meg eddig a hatóság az üggyel kapcsolatban.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek