2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Tények, amiket tudni kell az energiaitalokról!

 Hiteles és megkérdőjelezhetetlen vizsgálati eredmények láttak napvilágot az energiaitalokkal kapcsolatban. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 66 531 ember bevonásával átfogó vizsgálatot végzett a koffeinfogyasztás élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól, és megállapította, hogy „a napi 400 mg-nál nem nagyobb koffeinfogyasztás nem támaszt biztonsági aggályokat az általános népesség felnőtt egyedeinél”. Vagyis napi 5 energiaitalt (5 x 80 mg) is biztonsággal megihat egy egészséges felnőtt ember!

„Üdvözöljük azt, hogy végre mindenki számára egyértelmű, hogy készült egy olyan átfogó vizsgálat, amely egyértelművé teszi a koffein és az energiaitalok hatását. Az energiaitalok pontos összetétele szerepel a dobozon, ennek értelmében egyértelmű, hogy a minőségi energiaitalok 90 százaléka víz, a fennmaradó 10 százalék jelentős részét a koffein, a cukor és az alapvető vitaminok teszik ki.

Jelenleg egy hiteles, tudományos vizsgálat létezik, amelyet az Európai Bizottság kérésére az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) készített, amelynek keretében 66 531 embert vizsgáltak. Ez a szervezet – amely évi 22 milliárd forintos költségvetésből közel 500 tudományos munkatárssal – gondoskodik arról, hogy az európai emberek legyenek a legjobban védett és legjobban informált fogyasztók a világon, az élelmiszerbiztonságot illetően.
Az emberek azzal sincsenek tisztában, hogy egy doboz energiaital koffeintartalma egy csésze kávéval egyezik meg, ráadásul a kávéval ellentétben milligrammra pontosan fel kell tüntetni a dobozon a koffein mennyiségét. A tanulmány által említett napi 400 mg-os biztonsággal fogyasztható mennyiség 5 dobozt jelent.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…