2022. 07. 4. hétfő

Ulrik
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF

Számítógépasztalok az igényeidre szabva

Kezdjük mindjárt az elején. Mi is egy asztal? Egy bútordarab, ahová a legtöbb esetben enni, inni, olvasni, dolgozni vagy épp tanulni ülünk le. Ha nem egyedül ülünk asztalhoz, hanem társaságunk van, akkor is egy hasznos kelléke a tevékenységünknek.

A vízszintes felület stabil zónát biztosít számunkra, hogy azon elvégezhessük a feladatunkat. Rátámaszkodunk, tároljuk rajta a jegyzeteinket, kellékeinket, írunk rajta, stb. Maga a számítógépasztal igen beszédes megnevezés, de lássuk, milyen egy igazán jó asztal.

Számítógépasztal és ergonómia?

A számítógépasztal is egy bútor, és ezért nagyon fontos, hogy az igényeinknek megfelelő méretei, anyaga és formája legyen. Nem is beszélve az asztallap magasságáról. Egy számítógépasztalt használhatunk szabadidős tevékenységek során is, de általában munkaeszközként a legelterjedtebb. És mindenki hatékonyan akar dolgozni, nem igaz?

Emiatt ezek a bútordarabok is a lehető legergonomikusabbak legyenek. A testünknek megfelelő magassággal, méretekkel kell rendelkezniük ahhoz, hogy teljes mértékben a mi munkánkat szolgálják.

Ha magas vagy, akkor magasabb vagy állítható asztalt ajánlunk, ha sok időt töltesz a monitor előtt, akkor is az állítható magasságú (álló asztal) az ajánlott. Ha pedig szeretsz álmodozni, írni, hosszú órákon át a magán irodádban tevékenykedni, akkor egy többfiókos, széles felületű bútort ajánlunk neked.

Figyelj a testtartásra, ha ülőmunkát végzel

Ez szinte az egyetlen szabály, amelyet nem lehet – és valljuk be, nem is érdemes – figyelmen kívül hagyni, ha hosszú éveken át eredményes és hatékony ülőmunkát szeretnél végezni.

A helyes testtartáshoz azonban elengedhetetlen a jó minőségű asztal. Ezen kényelmesen elfér nemcsak a monitor, a billentyűzet, egér és egyéb tárgyak, de a könyöködet, karodat is megfelelően tudod rajta tartani. Röviden: ha már asztalnál ülsz, akkor tedd helyesen.

Mit tegyél, ha mégis elfáradt a tested ülés közben?

Az ülőmunkát végzel, vagy ha gamer vagy, legalább óránként állj fel, alaposan nyújtózz, sétálj pár percet. Hidd el, az oxigéndús vértől sokkal jobban működik majd az elméd is és sokkal több munkát tudsz elvégezni, ha rendszeresen pihensz és felállsz az asztaltól.

A jó asztal neked dolgozik

Sokféle fa, fém és műanyag ötvözetből készülnek a számítógépasztalok, hiszen állítható, sokfiókos vagy éppen egyszerű felépítésű modellekre is szükség lehet. Vannak letisztult formájú és egészen szofisztikált, státuszszimbólumként használt asztalok is.

Ha otthonod szépítése a cél, válassz szép asztalt, ha pedig az irodád felszerelését akarod kiegészíteni, akkor a funkcionalitást helyezd előtérbe.

Ha egy gamer asztalra vágysz, akkor készíts listát a szükséges kábel-, eszköz-, alkatrészszükségletekről, és az alapján vegyél magadnak asztalt. Te is biztosan tudod, hogy ez a bútordarab nemcsak tárgyként, hanem a külön bejáratú birodalmad alapjaként is fog szolgálni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Aktivitással a betegség ellen
Néhány szó a COPD-ről   A COPD a tüdő visszafordíthatatlan károsodásával járó, fokozatosan súlyosbodó betegsége, amely során a légutak besz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum