2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Sarokrepedezés megelőzése és kezelése

Sajnos a mindennapi rohanás vagy a változó időjárás a lábakat is megviseli, de olyanok is vannak, akik életében visszatérő probléma a sarokrepedezés. Akik már valaha szembenéztek vele, azok tudják, milyen kellemetlen érzés. A következő cikkben utánajárunk ennek okainak, s ezenfelül speciális, a kezelését segítő gyógyszerkészítményekről is olvashatsz. Járjunk körbe a témát részletesen!

A sarokrepedezés kialakulásának okai

A sarkak kirepedezésének számos oka lehet, s elhoztuk most a legjellemzőbb eseteket neked.

Sokan azt gondolják, hogy csak a hűvös idő képes ártani a bőrnek, a lábnak, pedig valójában a tűző napfény is okozhatja a sarokrepedést. De a nem megfelelő folyadékfogyasztás, a szárító hatással bíró higiéniai és kozmetikai termékek használata vagy az elhanyagolt bőrápolás is szerepet játszhat a dologban. Aztán a túl forró vízben fürdés is okozhatja. Végül, sajnos meg kell említeni, hogy a cukorbetegség jellegzetes tüneteként is.

A sarokrepedés sok esetben veszélyes is lehet, hiszen egy idő elteltével a mély, élő szövetet is érintheti. Ilyen esetben a sebek már könnyen elfertőződhetnek. Ezt onnan tudjuk, hogy a repedés fájdalommal, esetleg vérzéssel jár.

Hogyan kezelhető?

A megfelelő kezelés során az első és legfontosabb, hogy változtassunk a már megszokott bőrápolási és tisztálkodási szokásokon. Hanyagolni kell például a túlzottan forró fürdőket.

Szerencsére különböző házi praktikákat is alkalmazhatunk. A sheavaj, az olívaolaj vagy a vazelin nagyon hatásos az érintett területen. Ezekkel elég, ha csak bekenjük az érintett bőrfelületet, amelynek hatására a sarkak könnyebben felpuhulnak és hidratálódik a bőrt. A problémás részeket inkább olívaolajjal kenjük be és egy zoknit ráhúzva hagyjuk rajta egy egész éjszakára!

Természetesen a házi praktikák mellett fontos, hogy speciális kezelésben is részesüljenek a lábak. A Dr. Hertelendy egyedi magisztrális gyógyszerkészítményei pontosan ebben segítenek neked!

Sarokrepedezés elleni készítmények

A Dr. Hertelendy saját receptjei alapján készülő sarokrepedezés elleni krémjei óriási segítséget nyújtanak a kellemetlen tünetek kezelésében. Ezek a vastag, kiszáradt sarkak ápolására alkalmazhatóak. A már elhalt rétegeket a bőrhámlasztó összetevők oldják fel, a lipofil nevezetű komponensek pedig regenerálják a sarkakat. Míg levendulaolaj-tartalmának köszönhetően el is lazít minket. A rendszeres használattal rendkívül sokat javíthatunk a repedezés mértékén.

Ne feledd! Egyik készítmény sem helyettesíti a szakorvosi véleményt és kezelést, így mindenképpen konzultálj orvossal a témában, aki véleményezheti a termékeket is! Végül, használat előtt bizonyosodj meg mindenről! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…