2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Ezen a napon minden az egészségről, a mellrák elleni küzdelemről szól.

Az idén a mellrák elleni küzdelem országos programsorozatának nyitó rendezvényére szeretnénk ha Miskolcon kerülne sor. A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetei 2010. szeptember 27-én, több helyszínen változatos programokkal várják az érdeklődőket.

13.00 órától az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskolában a megye középiskolás fiataljai részére rendezünk vetélkedőt az ÁNTSZ Észak-Magyarországi Regionális Intézete és a Városi Pedagógiai Intézet közreműködésével.
A téma: a rákbetegségek megelőzése, az egészséges életmód.
ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézete
15.00 órakor a PR MED Bt. és ANITA Hungária Kft. szervezésében egészségcentrikus szakirányú divatbemutató kezdődik az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézetében.

16.00 órától különlegesen gazdag szakmai program várja az érdeklődőket. A szimpózium keretében meghívott orvosok tartanak előadásokat a rák kialakulásáról, ellátásáról, utógondozásáról, a 45 évnél fiatalabbak körében előforduló daganatos betegségekről, a terhességi emlőrákról, illetve az egészséges életmódról.

18.00 órakor fiatalok és idősek együtt sétálunk át a Mazsorettek vezetésével a Művészetek Házához. Célunk, hogy megmutassuk, közös erővel többet tehetünk a mellrák ellen. Fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre, nők – férfiak egyaránt, mert az időben felismert betegségek jó eséllyel gyógyíthatók!
Miskolc Művészetek Háza
18.30-tól a Művészetek Háza előtt zenés műsor fogadja a sétálókat, a Ház galériájában a Magyar Rákellenes Liga tagjainak képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás tekinthető meg.

18.50 Köszöntő. A diákvetélkedő díjainak átadása.

19.00 A Művészetek Házában „Zenével egymásért” – a Miskolci Szimfonikus Zenekar Jótékonysági Hangversenyére kerül sor a daganatos betegek gyógyításának megsegítésére.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek