2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Megújult „anyás kórtermek” a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban

Megújult „anyás kórtermek” a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban

Dolgozója kezdeményezésére finanszírozta a munkákat a Sanofi A Sanofi csanyikvölgyi dolgozójának kezdeményezésére finanszírozta a gyógyszeripari nagyvállalat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ „anyás kórtermeinek” felújítását. A megújult, megszépült létesítményt kedden adta át Pierre Faury a Sanofi Magyarország vezérigazgatója. Az ünnepségen részt vett Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője valamint Pfliegler Péter, Miskolc megyei jogú város alpolgármestere is.

A kezdeményezés a cég csanyikvölgyi üzemének egyik dolgozójától származik, aki több jótékonysági akciót is szervezett, hogy összegyűljön a felújításhoz szükséges összeg és levélben fordult a vállalat vezetéséhez, hogy felhívja a figyelmet az akcióra. A nemes gondolatot a vállalat is támogatta, így a Sanofi a dolgozói gyűjtés bevételével és egyéb támogatásokkal együtt 5,7 millió forinttal járult hozzá az „anyás kórtermek” újjászületéséhez, ennyi pénzből újult meg két hónap leforgása alatt a 8 fő befogadására alkalmas helyiség.

„A Sanofi számára különösen fontosak a létesítményei vonzáskörzetében működő helyi közösségek” – emelte ki az átadó-ünnepségen tartott beszédében Pierre Faury. A Miskolchoz közeli csanyikvölgyi telephely eddig is számos ügyet támogatott a városban az Operafesztiváltól a Diákolimpiáig.

„Egy felelős vállalat vezetőjeként büszkeséggel tölt el, hogy a beteg gyermekek és szüleik befogadására alkalmas kórtermek felújításával is bemutathattuk legfontosabb vállalati értékeinket, azaz a betegközpontúságot és a közösségek építő, gyógyító erejébe vetett hitünket” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A csanyikvölgyi telephely kiemelt fontossággal bír a Sanofi számára, csak az elmúlt évtizedben mintegy 23,4 milliárd forinttal támogatták a térség fejlődését. Az itt előállított termékek 60 ország betegeit gyógyítják, a gyár több mint 90%-ban százalékban exportra termel.

„A beteg gyermekek gyógyulására is kihat, hogy milyen körülmények között, a szülői együttlét biztonságában tölthetik el kezelésük óráit, napjait. A megújult „anyás kórtermek” harmonikus légkört sugároznak, így a kórházi kezeléssel szükségszerűen együtt járó stressz csökkenthető, ezáltal a gyógyulás folyamata, a gyógyítás hatékonysága is javítható” – mondta Prof. Dr. Barkai László, a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ Intézetvezető egyetemi tanára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek