2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF

Lelki egészségközpont miskolcon

Lelki Egészségközpont (LEK) funkcióval bővítette szolgáltatási körét a miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI). A lelki egészség megóvását és fejlesztését célzó több mint kétéves szakmai program megvalósítását 40 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás tette lehetővé. A projekt ugyan 2021 februárjában lezárult, a szolgáltatás azonban továbbra is térítésmentesen elérhető.

 

Néhány eredmény az elmúlt időszakból:

Programjainkon összesen csaknem 30 ezer alkalommal jelentek meg Miskolc és a járás lakosai, akik egyebek között: kiégést megelőző-, stresszkezelő-, kommunikációs csoportos tréningeken, szülői készségeket fejlesztő programokon, művészetterápián, kutyaterápián vagy egyéni segítő beszélgetéseken vettek részt. Együttműködve a veszélyeztetett fiatalokat támogató, segítő szakemberekkel, szerhasználatot megelőző programjainkkal iskolákat, fiatalokat kerestünk meg. Ezen az úton több mint ezren kapcsolódtak be a projektbe. Legnépszerűbb programunk az „Ép testben, ép lélek” mozgásprogram volt, amelyet saját tornatermünkben, majd a járványhelyzet alatt online is sikerrel tudtunk biztosítani az érdeklődők számára.

Lelki egészség témakörében szervezett három nagy előadásunkon előadóként köszönthettük dr. Zacher Gábort, Tari Annamáriát és Mérő Lászlót.

 

A Lelki Egészségközpontban a projekt zárását követően továbbra is ingyenes a szolgáltatás. Várjuk azokat, akik szeretnék fejleszteni magukat, megoldanák lelki problémáikat, előbbre lépnének megakadásaikban vagy csökkentenék stressz-szintjüket. Irodánk elkötelezett a pszichés problémák stigmatizálásának csökkentésében is, ezért minden ez irányú civil kezdeményezéshez örömmel csatlakozunk.

 

 

 

Figyeljünk lelkünk egészségére! Merjünk beszélni problémáinkról!

Keresse Ön is a LEK térítésmentes szolgáltatásait!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

INTIMITÁS STROKE UTÁN?
Magyarországon évente 40-50 ezer ember kap stroke-ot. 1 10 percenként kerül újabb beteg kórházba emiatt a betegség miatt. 2 Hazánkban 200-250 ezer e…

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…