2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Konferencia a depresszióról

A depresszióról és az öngyilkosságról tartottak szombaton Miskolcon konferenciát a MAB-székházban.

Magyarországon évente 2500-an követnek el öngyilkosságot, Miskolcon körülbelül 45-en, de ennél tízszer több az öngyilkossági kísérletet végrehajtók száma. Ha tovább vizsgáljuk a statisztikai adatokat, kiderül, hogy hazánkban az észak-magyarországi régióban él a legtöbb depressziós ember, és az öngyilkosok száma is itt a legmagasabb.

 

dr.Knopp Mária

Egy akcióprogram indult a depresszió és az öngyilkosság okainak, hátterének vizsgálatára, melynek nyitó konferenciája a miskolci. A Németországban kidolgozott programot a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének szakemberi irányítják. Dr. Kopp Mária egyetemi tanár, a program vezetője elmondta: céljuk az, hogy a 18 hónap alatt legalább a felére szorítsák le Miskolcon az öngyilkosságok számát, minél hamarabb felismerjék a depressziós tünetektől szenvedőket, és számukra minél hamarabb segítő kezet nyújtsanak, ami tulajdonképpen egy védőhálót jelent majd, melyet a helyi, segítő szakemberek képzésével és együttműködésével teremtenek meg. A programot már kipróbálták. Németországi városok után 2005-2006-ban Szolnokon is jól működött, ott valóban sikerült az öngyilkosságok számát a felére csökkenteni.

 

Dr. Hintalan Ádám                   Dr.Túri Ferenc                  Dr.Németh Erzsébet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…