2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Kenderesi Tamás a madártej megszállottja

A Tejszív kampány rendezvényén vettek részt olimpikonjaink

Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás olimpikon úszóink a komoly felkészülési időszakban is fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a Tej Világnaphoz kapcsolódó ünnepségen. A Tejszív kampány arcai több osztálynyi kisiskolással együtt izgalmas játékokon és vízi versenyeken mérték össze erejüket. Emellett pedig azt is elárulták, melyik tejtermékek a kedvenceik, így kiderül például: Kapás Bogi imádja a müzlit tejjel, Kenderesi Tomi számára pedig nem létezik túl sok sajt.

A Tej Terméktanács és Szakmaközi Szervezet idén június 7-én nagyszabású ünnepségen emlékezett meg a Tej Világnapjáról, ahol elsősorban a tej pozitív élettani hatásaira és a hazai tej fogyasztásának fontosságára hívták fel a figyelmet. Idén a Tejszív kampány két nagykövete, Kapás Bogi és Kenderesi Tamás olimpikon úszóink is részt vettek a játékos napon.

Kapás Bogi laktózintoleranciája ellenére is nagy rajongója a vitamonokban és ásványi anyagokban gazdag hazai tejtermékeknek. Azt pedig, hogy akár oktatóként is megállná a helyét, egy csapatnyi kisiskolás társaságában bizonyította be.

„Tavaly derült ki egy vérvétel kapcsán, hogy laktóz- és gluténérzékeny vagyok. Azóta még tudatosabban figyelek a táplálkozásomra, de tejből bármikor, bármennyit meg tudnék inni. Gyerekkoromban minden napot müzlis tejjel indítottam, és azzal is zártam.” – kezdte Kapás Bogi, akitől azt is megtudtuk, hogy nem véletlenül ért olyan jól a gyerekek nyelvén.

„Öten vagyunk testvérek, így mindig is nagy család vett körül. Nagyon szeretem a gyerekeket, és jól kijövök velük. Nemrégiben fogalmazódott meg bennem, hogy egyszer majd szívesen kipróbálnám magam gyerek-úszásoktatóként. Ezek a gyerkőcök is nagyon ügyesek voltak, szuperül vették az akadályokat a váltóversenyen a medencében. Láttam, hogy a végére ugyan kissé elfáradtak, de ennek ellenére is hajtotta őket a küzdelem. Ami azért is nagyon szimpatikus, mert nemcsak a sportban, de az élet minden területén nagyon fontosnak tartom a kitartást” – tette hozzá Bogi.

Másik úszóbajnokunk, Kenderesi Tomi is csatlakozott az ünnepléshez.

„A hazai tejtermékek nagyon finomak és az ízük összehasonlíthatatlan más országok termékeivel. Az abszolút kedvencem a madártej, mamát és anyukámat is sokat nyaggattam érte gyerekként. Ha pedig pizzáról vagy melegszendvicsről van szó, nem létezik túl sok sajt, egyszerűen imádom!” – vette át a szót Tomi, aki Bogihoz hasonlóan lelkesen mesélt a gyerekekkel töltött programról.

„Nyolcfős csapatokkal váltóversenyekben csaptunk össze Bogiékkal, és azt hiszem a legjobban alakult a végkifejlet, mert  döntetlen lett az eredmény. A gyerekek mindvégig figyeltek az instrukcióimra, amire különösen büszke vagyok. Az ilyen alkalmak nagyon fontosak számomra, mert mindig azokat az emlékeimet idézik vissza, mikor gyerekként a kedvenc sportolóimmal találkozhattam” – tette hozzá Kenderesi Tomi.

Az egész napos programon a gyerekek olyan játékos feladatokban vehettek részt, mint a lufieregetés,  vizes játékok az úszóbajnokokkal, de különböző sportversenyekben is próbára tehették magukat. A rendezők díjazták a korábban meghirdetett az „Én hősöm” országos rajzpályázat nyerteseit is, akik értékes csomagokkal lettek gazdagabbak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek