2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Ingyenes töméscsere

Az egész ország megszabadulhat az amalgám tömésektől
Egyeztetések folynak az amalgám tömések ingyenes cseréjéről
A nagysikerű fogászati prevenciós szűrőprogram, a PreFog újabb lehetőségekkel bővülhet a jövőben. A rendszeres fogászati szűrést propagáló programsorozathoz csatlakozott egy fogtömés alapanyagokat forgalmazó vállalat, amelynek vezetői hasonlóan elkötelezettek az amalgám tömések kiiktatásában, mint a szűrőprogram szervezői. A két cég között jelenleg egyeztetések zajlanak az amalgám tömések mindenki számára elérhető ingyenes cseréjéről.
Manapság a fogászati tömések során a fogorvosok sokkal szívesebben használnak kompozit tömőanyagot, mint a régi idők jól bejáratott amalgám tömését. Ennek fő oka nem csak az újfajta fehér tömőanyag esztétikusságában rejlik, hanem abban is, hogy utóbbi összetétele nem tartalmaz egészségre káros összetevőket. Ezzel szemben az amalgám tömés bizonyítottan negatív hatással van az egészségre, ugyanis a benne levő higany különböző ételek és italok hatására feloldódhat és a szervezetbe jutva nagy károkat okozhat. Sokan pontosan emiatt minél hamarabb eltávolíttatják régi tömésüket és kompozit típusúval helyettesítik, azonban az emberek jelentős többsége ezt anyagi megfontolásból, vagy idő és információ szűkében nem teszi meg. Számukra nagy lehetőségként szolgálna egy olyan kezdeményezés, ami a régi tömések kicserélését is céljául tűzi ki.
Jelenleg ennek a megvalósításáról egyeztet a PreFog szakértői csapata, a Danubius Dental vezetősége és a fogászati tömőanyagokat forgalmazó vállalat, a Wilconee Group, akik a PreFog sikerén felbuzdulva nemrég csatlakoztak a fogászati programsorozathoz.
Az egyeztetések középpontjában az amalgám tömések ingyenes kicserélésének kiterjesztése áll, amely értelmében a PreFog – Prevenciós Fogászati Szűrőprogram – a teljes magyarországi lakosság számára költségmentesen biztosítaná a régi tömések cseréjét.
„Számunkra most a legfőbb kérdés az, hogy van-e kapacitásunk biztosítani a szűrőnapokon résztvevők mellett, mindenki másnak is kicserélni a töméseit. Természetesen a program résztvevőinek automatikusan jár ez az ingyenes szolgáltatás, de szeretnénk, ha minél több ember részesülne ebben a lehetőségben. Jelenleg még egyeztetéseket folytatunk a két vállalattal a kivitelezéssel kapcsolatban, ám megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy megoldjuk ezt a feladatot.” – mondta dr. Nemes Katalin, a PreFog – Prevenciós Fogászati Szűrőprogram vezetője.
A kezdeményezéssel kapcsolatos végleges információkat és döntéseket még februárban nyilvánosságra hozzák az érintett felek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek