2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

Így segíthetjük elő mozgásszerveink egészségét

Az egészséges vázrendszer alapvető feltétele annak, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ha nem tudunk fájdalommentesen, korlátok nélkül mozogni, az testileg-lelkileg megvisel minket. Azonban jó hír, hogy néhány praktikus tanács megfogadásával sokat tehetünk a mozgásszerveink egészségéért.

 

Az egészséges életmód, az orvosi segítség és a jól megválasztott étrend-kiegészítők hozzájárulnak a jó közérzethez. A megelőzés minden életkorban nagyon fontos. Azonban minél idősebbek vagyunk, annál jobban figyelnünk kell magunkra.

Éljünk aktív életet

A rendszeres mozgás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az, aki folyamatosan edzésben van, minden szempontból jobb egészségnek örvend. Erősödik a szív, az oxigénellátás fokozódik, a vázizmok edződnek, ellenállóbbá válik az immunrendszer.

Minden életkorban találhatunk olyan mozgásformát, amelyet hetente többször végezhetünk. Ez elengedhetetlen az egészségünk szempontjából. Különösen igaz ez akkor, ha egyébként sokat ülünk. Mozgassuk meg magunkat minél gyakrabban, hamar érezni fogjuk a sport pozitív hatásait.

Kérjünk szakszerű segítséget

Ha bármilyen panaszunk van, keressünk fel egy szakembert. A mozgásszervi tünetek megjelenése sokszor olyan okokra vezethető vissza, amelyekre nem is gondolnánk. A derékfájás, a gerincünket érintő panaszok például lehet, hogy harántsüllyedés miatt vannak. Ezt egy speciális, talplenyomatot vizsgáló diagnosztika egyszerűen megállapíthatja.

Ne halogassuk a szakember felkeresését, mert minél hamarabb kapunk megfelelő kezelést, annál gyorsabb a gyógyulás. Így pedig rövid időn belül visszatérhetünk az aktív tevékenységeinkhez.

Segíthetnek az étrend-kiegészítők

A vitaminok, ásványi anyagok és különböző, egészségünkért felelős hatóanyagok pótlása minden életkorban ajánlott. A mozgásszerveink egészségéhez nagyban hozzájárul például a glukozamin, a hialuronsav vagy a kollagén rendszeres szedése.

A BükkösMed gyógyászati webáruház által forgalmazott GCA 2700 porc- és ízületvédő készítmény tartalmazza a szükséges tápanyagokat. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy aktív életet élhessünk, és csökkenjenek az ízületi és mozgásszervi panaszainak. Továbbá megelőzhetjük a sérülések, fájdalmas tünetek kialakulását.

Ha szükséges, használjunk segédeszközöket

Előfordulhat azonban, hogy még a legegészségesebb életmód mellett is, ahogy idősödünk, szükségünk lehet segítségre. Igyekezzünk enyhíteni izmaink, ízületeink terhelését. Szinte minden élethelyzetre találunk segédeszközt az erre specializálódott gyógyászati cikkeket kínáló üzletekben.

A mozgást, a mindennapi higiéniát elősegítő termékek nagyban hozzájárulnak az életminőség javításához. A legjobb azonban, testileg és lelkileg is, ha mindig gondját viseljük szervezetünknek. Ezt pedig mozgással, kiegyensúlyozott táplálkozással és a káros szenvedélyek elhagyásával tehetjük meg leghatékonyabban./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatával együttműködésben újít…

További cikkek