2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Idősek diétája

Idős korban a lassuló anyagcsere és a csökkenő izomzat kevesebb energiaszükséglete okozhat testsúlygyarapodást. Az idősek szervezete kevesebb táplálékot, illetve ebből nyert energiát igényel.

A megfelelő testsúly elérése és fenntartása növeli a várható élettartamot és csökkenti az idős korra jellemző szív- és érrendszeri-, ízületi betegségek tüneteit.

A drasztikus fogyókúra a fiataloknak sem ajánlott, az idősebbeket viszont kifejezetten óvják tőle a szakemberek

Mivel az idősebbek hajlamosak először izomtömegükből veszteni, lényeges, hogy a fogyókúra része legyen a rendszeres, de nem túl megerőltető testmozgás.

A hiányos tápanyagbevitel idős korban igen magas kockázatot jelent. Ha egy rosszul megválasztott diéta során kevés olyan táplálék jut az idős emberek szervezetébe, amelyek értékes fehérjét, szénhidrátokat, zsírokat, valamint életfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, akkor szervezetük gyengébb lesz, és a betegségek kialakulására is fogékonyabb.

Az egészséges testsúly elérése érdekében célszerű a zsíros és magas szénhidrát-tartalmú ételek fogyasztását csökkenteni, helyette a zöldségek és gyümölcsök arányát kellene növelni.

-freepress-eu-


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek