2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Három nő, három élet, egy cél

Három nő, három élet, egy cél –  Igazi mindennapi hősök a mellrák ellen

A legnagyobb példaképek köztünk élnek és mindennap azért dolgoznak, hogy tevékenységükkel másokat segítsenek. Dr. Csabai Márta, Karsza Péterné Szalánczi Beáta és Balassa Gabriella az AVON által első alkalommal, tavaly meghirdetett Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei Pályázat nyertesei, akik kiemelkedő munkájukkal élharcosai a mellrák elleni küzdelemnek. A pályázat megnyerése óta a támogatásnak köszönhetően újabb nagy terveket valósítottak meg, amelyekkel a mellrákban érintetteknek segítenek.
Az AVON Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei pályázatának célja, hogy felhívja a mellrákban érintett nők figyelmét arra, hogy nem kell egyedül szembenézniük a betegséggel, van segítség számukra. A tavalyi nyertesek az elmúlt hónapokban a pályázaton elnyert támogatás segítségével olyan dolgokat valósítottak meg, amelyekkel tovább segítik a mellrákban szenvedő nők életét és hozzájárulnak a gyógyulásukhoz.
Dr. Csabai Márta, a Szegedi Tudományegyetem tanára, mentor, és gyakorló pszichológus a támogatásnak köszönhetően ismeretterjesztő kisfilmet készített „Belső erőforrásaink megtalálása. Gyógyulás a mellrákból” címmel, amely a pszichológiai támogatás és a saját magunkkal való megküzdés fontosságára hívja fel a figyelmet. Emlődaganattal operált betegek számára támogatói csoportot indított el munkatársaival. Ezenkívül folyamatosan zajlanak a kutatásai a mellrák pszichológiai vonatkozásairól a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikájának és Pszichológiai Intézetének kooperációjában.
Karsza Péterné Szalánczi Beáta a Mellrákinfó Egyesületnél és a REGEA Alapítványnál dolgozik önkéntesként, így az 1 milliós pályázati díjat fele-fele arányban használta fel a két szervezetnél. Mind a kettő alapítvány számára a mellrákhoz kapcsolódó kisfilmet forgattak le; a Mellrákinfó Egyesület kisfilmjében 7 nő mesél arról, hogy hogyan élte meg és küzdötte le a betegséget. A REGEA Alapítvánnyal pedig egy igazán különleges helyszínen, a Miskolci Nemzeti Színház kelléktárában forgattak olyan nőkkel, akiknek sikerült leküzdeni a mellrákot. Ezenkívül a támogatási összegből két eseményt is meg tudtak valósítani, ahol szakemberek, gyógyult betegek és betegségükből gyógyulók tartottak előadásokat mellrákban érintetteknek.
Balassa Gabriella szintén egy alapítványnál végez kiemelkedő önkéntes munkát. A Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei pályázat díjából sikerült az emlőműtéten átesett nők fájdalmát enyhítő szívpárnák gyártatását megvalósítani. Ezenfelül folyamatban van az intim torna csoport szervezése, aminek a célja, hogy egy trénerrel kidolgozzanak egy olyan, egy napos tanfolyamot, ami kellően felkészíti a hölgyeket a hormonkezelések hatásainak kezelésére.
„Vállalatunk számára hatalmas öröm, hogy három ilyen értékes és példaértékű nő munkáját támogathattuk tavaly. Elképesztő látni, hogy mekkora erő és tenni akarás van bennük annak érdekében, hogy segítsék nőtársaikat. Tisztában vagyunk vele, hogy még rengeteg olyan ember él köztünk, akik elhivatott munkájukkal segítik a mellrákban érintetteket. Azért, hogy őket is megismerjük és támogatni tudjuk munkásságukat, idén ismét meghirdetjük a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei Pályázatunkat, aminek a részletei elérhetőek a https://avononline.avon.hu/palyazat oldalon” – nyilatkozta a pályázat kapcsán Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…