2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Fontos tudnivalók a szájzuhany használatáról

A szájzuhanynak köszönhetően nagyon alaposan tudjuk megtisztítani a fogaink közötti helyeket. Ehhez öblítő folyadékot fecskendez a fogak közé és ezzel képes nagyon nagymértékben megtisztítani a fogak közötti szűk zugokat.

Ezt a fajta tisztító hatást eddig nem lehetett elérni a hagyományos elektromos fogkefékkel, csak a fogak közötti hely kitisztítására alkalmas kefékkel. Mind a mai napig nagyon sokan vannak, akik még nem is hallottak a szájzuhany nagyszerűségéről.

Nekik segítünk az informálódásban és leírjuk, hogyan is működik a szájzuhany. Ez az eszköz tulajdonképpen egy tartályból folyadékot sugároz a fogakra és a fogak közötti résekbe. A magas nyomásnak és a szájvíznek köszönhetően pedig tökéletes tisztaságot teremt a szánkban.

Számos előny, egy kompakt eszköz

A szájzuhany használata egy új szintre emeli a fogápolást.  A rendszeres szájzuhany használata több szempontból is előnyös lehet. Eddig, ha megfelelő mértékben szerettük volna karban tartani a fogainkat, akkor gyakorlatilag 3-4 féle különböző termékkel tehettük ezt meg.

Példának okáért, sima fogkefe, elektromos fogkefe, fogselyem, drótos fogtisztító kefe és szájvíz. Most ez annyiban változott, hogy gyakorlatilag mindezen eszközöket egyetlen eszköz képes felváltani és az nem más, mint az elektromos szájzuhany.

Segítségével a fogszabályzót viselők is sokkal tisztábbra varázsolhatják fogaikat és szájüregüket, de használatát gyakorlatilag mindenkinek egyaránt ajánljuk. Kiválóan alkalmas a leggyakoribb, higiéniás okokból kialakuló szájbetegségek megelőzésére.

Nem vitatkozna senki sem afelől, hogy a bajt sokkal jobb megelőzni, mint kezelni a már kialakult problémát. Elektromos szájzuhannyal ez gyakorlatilag gyerekjáték.

Kiemelt helyet kap a szájhigiénia

Szánkban rengeteg különböző mikroba él, nap, mint nap és ez teljesen természetes. A fogászati problémák akkor kezdődnek, hogy a nem megfelelő fogápolás miatt, a lepedékképződésnek köszönhetően elszaporodnak a szánkban a baktériumok és ez a legkülönfélébb fogászati és dentálhigiéniai problémához tud vezetni.

Ezek akkor is kialakulhatnak, ha egyébként odafigyelünk a szánk tisztaságára, hiszen könnyen megtörténhet, hogy hagyományos fogtisztítási módszerekkel nem érjük el a fogaink bizonyos részeit. Erről nem feltétlenül tehetünk. Ez azért is lehet, mert egyszerűen úgy nőnek a fogaink.

A kusza fogsorra jó gyógyír a fogszabályozás, de még akkor is meggyűlhet a fogtisztítással a problémánk, ha egyébként nincs akkora probléma a fogsorunkkal, hogy indokolt legyen a fogszabályozás.

A szájzuhany egyszerűen csak jó és nagymértékben képes a dentálhigiéniai problémáinkon javítani.

Nagy választék

A gyártók közül az Oral-B-t és a Phillips-et emelnénk ki, manapság ők gyártják a legtöbb féle elektromos szájzuhanyt. Mindemellett találhatunk olyan gyártókat, amelyek az elektromos szájzuhanyukat a szónikus fogkefék tulajdonságával is ellátják, de ezek a termékek már messze a prémium kategóriába tartoznak.

Szerencsére elég széles a piac hazánkban, tehát sok termék közül válogathatjuk ki a számunkra megfelelőbbet. Mivel mindenkinek kicsit más az arcberendezkedése, máshogy nőnek a fogai, ezért nem valószínű, hogy az a termék, ami az egyik embernek megfelelő, az mindenkinek megfelelő lehet,

Tehát ne szégyelljük magunkat, nyugodtan nézzünk szét a jelenleg kapható számos szájzuhany között és tegyünk minél hamarabb a szánk higiéniájáért és a szájbetegségek kialakulásának megelőzéséért./X/


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…