2021. 08. 2. hétfő

Lehel
1 EUR 356 HUF
1 GBP 416 HUF

Fényfürdő a Semmelweis Kórházban

A TOMESA Szinkron Fényfürdő miskolci centrumát augusztus 16-án mutatták be. A megnyitón Nagy Gabriella, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórház, Semmelweis Tagkórház Bőrgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa részletesen ismertette a számítógépes vezérlésű berendezés működését.

A TOMESA Szinkron Fény-fürdőkezelés a Holt-tengerihez hasonló körülményeket teremt, mesterséges úton. A számítógépes vezérlésű berendezés a sós vízben való fürdés közben, a természetes napsugárzás egyik hasznos komponensét is létrehozza, egy speciális UV-lámpa segítségével. A fürdést anatómiailag formatervezett, kényelmes kádban történik.

Magyarországon 1999 óta alkalmazzák ezt a terápiát, eddig Debrecenben, Budapesten, Győrön és Szombathelyen volt lehetőség a kipróbálására. Mostantól Miskolcon is alkalmuk lesz erre a betegeknek.

Tiba Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kiemelte: a fényfürdő a betegek, az ellátók és a vállalkozók egymásra találása, egy jó ügy érdekében. – A pikkelysömört ugyan még mindig nem lehet gyógyítani, viszont hisszük, hogy ezzel a kezeléssel könnyebbé tudjuk tenni a bőrbetegségben szenvedők életét – fogalmazott.

A kezelésre telefonon, a kórházban vagy interneten is lehet időpontot kérni. A Holt-tengeri hangulatot idéző terápia Nagy Gabriella szerint nem csupán a bőrproblémák gyógyítására hasznos, hanem kikapcsolódást is jelent a rohanó hétköznapokból is.

Forrás:minap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum