2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok, megújul az orvosi rendelő Alsószuhán!

Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok, megújul az orvosi rendelő Alsószuhán!

Elkezdődött Alsószuhán az orvosi rendelő építési munkálatai, melyre Alsószuha Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében 59 280 178 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.
A fejlesztést a jelenlegi orvosi rendelő épületének tartószerkezete indokolta elsősorban, ugyanis már alkalmatlan funkciójának betöltésére, illetve emberi tartózkodásra is. A rendelő ideiglenes engedély alapján működik, melyet nem hosszabbítnak meg az épület állapota miatt, így új rendelő nélkül a település ellátási hely nélkül maradna. A rendelő nem elégíti ki az érvényben lévő előírásokat sem, valamint a rendelkezésre álló eszközállomány sem alkalmas a hatékony munkavégzésre, a szükséges, minimum feltételeket kielégítő eszközök nem állnak rendelkezésre. Mindezek alapján a háziorvosi ellátás biztosításához szükséges egy új épület építése, ami a gazdaságosság és az ellátás fejlesztési szempontokon túl a védőnői szolgálatnak is helyet biztosít.
A projekt keretében az orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak új helyet adó épület építése valósul meg az akadálymentesítés szempontjainak figyelembe vételével. A használati meleg víz előállítására napkollektor kerül felszerelésre a tető déli oldalára, a fűtés központi kondenzációs zárt égésterű gázkészülékkel lesz megoldva. Az udvaron 8 db parkoló kerül kialakításra, melyből 1 db akadálymentes parkolóhely lesz. A projekt keretében orvosi eszközöket, szekrényeket, asztalokat. székeket, padokat, valamint számítógépet szereznek be.

A felsorolt tevékenységek megvalósítása során teljesülnek majd a projekt fő céljai, melyek közt szerepel a háziorvosi, védőnői szolgáltatás minőségének javítása, valamint a végleges és minőségi ellátás biztosítása a korszerű és hatékony feltételrendszerek és együttműködések kialakításával.

A projekt legnagyobb jelentősége, hogy az épület működtetési költsége csökken; javul a szolgáltatás minősége; valamint az akadálymentesítés eredményeként mindenki számára elérhetővé válnak az épületben működő szolgáltatások.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…