2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Egymillió forint Mikulásra a Szent János Kórház Gyermeksebészeti osztályának

Egymillió forint Mikulásra a Szent János Kórház Gyermeksebészeti osztályának

Egymillió forintot adományozott a Mapei Kft. a Szent János Kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai osztályának. Az összeget új eszközök beszerzésére fordítják.

Az adomány mintegy felét, 460 ezer forintot a Mapei kereskedő partnerei ajánlották fel, melyet a vállalat egymillió forintra kiegészített. Az adományt Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője adta át november 30-án csütörtökön Dr. Mona Tamás osztályvezető főorvosnak.

Dr. Mona Tamás elmondta, az adományból egy korszerű váladékszívó és egy kézi Doppler-készülék kerül beszerzésre, mellyel az ágy mellett végezhető el a végtagok keringésének ultrahangos vizsgálata, megkönnyítve az esetleges speciális beavatkozások szükségességének meghatározását.

“Támogatási politikánk fókuszában a szociális felelősségvállalás áll. Példaértékű az az emberség és áldozatvállalás, ahogyan az osztály dolgozói a munkájukat végzik. Nagyon örülök, hogy adományunk révén hozzájárulhatunk ehhez” – mondta Markovich Béla.

A Mapei Kft. 2017. évi támogatási programja keretében kórházakat, iskolákat, sérült és fogyatékkal élőket segítő szervezeteket támogatott. Jelentősen hozzájárult a Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesület (BULÁKE) épületének vis maior utáni felújításához, segítette a Gézengúz Alapítványt, öt vidéki iskola egy-egy vizesblokkjának megújulását, a Down Egyesület Csodavár Korai Fejlesztő Centrum, valamint a Magyar Vöröskereszt által létrehozott Empathy Kávézó megépítését.

A Mapei CSR programjának további pillérei a környezet- és egészségbarát termékek, az etikus működés, valamint a tudásmegosztás. Ez utóbbi keretében 2017-ben számos programot folytatott, hogy felhívja a szakma és a társadalom figyelmét az építő szakmák utánpótlásának a fontosságára.

Fotó:Markovich Béla (jobbról) átadja a Mapei Kft támogatását Dr. Mona Tamás osztályvezető főorvosnak

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek