2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Egészségre nevelő és szemléletformáló programokban vehettek részt Mezőkeresztes Város Önkormányzatának munkavállalói

Egészségre nevelő és szemléletformáló programokban vehettek részt Mezőkeresztes Város Önkormányzatának munkavállalói

Mintegy 9,55 millió forintos uniós támogatással valósult meg 2013. augusztus 1-től kezdődően az az egészségre nevelő és szemléletformáló projekt Mezőkeresztesen, amelynek segítségével a mindennapos mozgás fontosságára,  az egészséges táplálkozásra hívták fel az önkormányzat munkavállalóinak figyelmét, emellett szűrővizsgálatokat, előadásokat szerveztek számukra.

Mezőkeresztes Város Önkormányzata, mint kedvezményezett ennek a programnak a keretében is megmutatta, hogy kiemelten foglalkozik munkavállalóinak egészségügyi állapotával, és elősegíti számukra a testi és lelki egészség megőrzését. Emellett fontos célkitűzés volt, hogy a dolgozók ismeretei kibővüljenek az egészséges életmóddal kapcsolatban.

A programok között szerepeltek stresszkezelő foglalkozások, a dohányzó kollégák számára a dohányzás káros hatásait bemutató előadások, állapotukat felmérő szűrések, az egészséges és tudatos táplálkozással foglalkozó programok, a rendszeres testmozgást elősegítő szabadidős tevékenységek. Emellett a családi életre való felkészülést támogató programokat is szerveztek a munkavállalóknak. Megmutatták számukra azt is, hogy előzhetik meg a cukorbetegséget, a mozgásszervi panaszokat, a szív- és érrendszeri problémákat és a káros szenvedélyeket.

Nagy hangsúlyt fektettek a szűrővizsgálati napokra: több alkalommal úgynevezett alapszűrésekre (hallásvizsgálat, látásvizsgálat, vérnyomás- és vércukorszint mérés, csontsűrűség mérés, érrendszeri vizsgálat, tüdőszűrés, szájüregi daganat szűrés) továbbá hasi ultrahang és nőgyógyászati vizsgálatok igénybevételére is volt lehetőség.

A projekt keretében eszközbeszerzésre is nyílt lehetőség, így többek között vérnyomásmérőt, testzsírmérőt, személymérleget, tornaszőnyeget, lépésszámlálót, sporteszközöket, laptopot, fénymásolót, megállító táblát is vásárolt az önkormányzat.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum