2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Digitális radiológia segíti a diagnosztikát

Digitális radiológia segíti a diagnosztikátA Borsod-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban a jövőben modern, digitális radiológia szolgáltatja a betegellátás diagnosztikai hátterét.

Egy új digitális mammográfot, és 3 db röntgendigitalizáló berendezést (foszforlemezes kiolvasók) a hozzá szükséges informatikai eszközökkel és a szerverpark bővítésével szerzett be a kórház 93,5 Mft értékben. Ezt ünnepélyesen ma Dr. Ódor Ferenc elnök adta át a helyszínen. Az így kialakított rendszer a kor követelményeinek megfelelő modern megoldás, mely a gyógyító intézmény számára komoly segítséget nyújt a betegellátásban, növeli a gyógyulás esélyeit és csökkenti a betegek orvosi sugárterhelését.
A digitalizálás révén a sürgősségi ellátásban is sok időt nyerünk azzal, hogy a felvételeket nem kell előhívni, ill. hogy az elkészült képeket a műtőben, a baleseti ambulancián, vagy az intenzív osztályon csaknem azonnal megtekintheti a beteget közvetlenül ellátó orvos is. – mondta Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos. Az így kialakított rendszer a kor színvonalának megfelelő legmodernebb megoldás, mely komoly segítséget nyújt a gyógyító munkában a gyógyító intézmények dolgozói számára és jelentősen megnöveli a betegek gyógyulásának esélyeit.

Digitális radiológia segíti a diagnosztikát
 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek