2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az ÉMÁSZ elnök-asszonyának „szívügye” a GYEK

Nem olcsó, hatásvadászat a címbeli mondat, hanem tény. Legalábbis valóban azt érezhették a vendégek, s a sérült, beteg gyermekek a tegnapi Gyek-beli ünnepélyes ajándékozáson, hogy Dr. Marie-Theres Thiell az ÉMÁSZ társaság elnöke megtartotta a tavaly karácsonyi ígéretét, hogy segít egy ilyen készülék beszerzésében, s szívén viselve az apró betegek sorsát, teljesítette is azt.

Tizenkétmillió forintos adományból szívultrahang-készüléket hozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek-egészségügyi Központjának. Az új eszköz ideérkezése évek óta fennálló hiányt pótol az intézmény működésében, s mint azt dr. Velkey Imre az alapítvány kuratóriumának elnöke köszönő szavai után hallhattuk, bizony olyan drága ez a műszer, hogy ilyen összegű gépet az elmúlt időszakban nem is volt módjuk beszerezni.

A digitális, új Color Doppler készüléket már szolgálatba is állították a koraszülöttosztályon. Az eszköz lehetővé teszi az újszülöttek komplett kardiológiai, valamint a kutacson keresztül végzett koponya, továbbá a has, a lágyrészek, ízületek és bizonyos erek ultrahangos vizsgálatát.Arra is jó, hogy akár ezer gramm alatti születési súlyú koraszülötteket is tudnak vele vizsgálni.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek