2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Ápolók nemzetközi napja, egészségfejlesztés és ápolás

Ápolók nemzetközi napja, egészségfejlesztés és ápolás

2015. MÁJUS 14-ÉN RENDEZTÉK MEG AZ ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJÁT A MISKOLCI SEMMELWEIS KÓRHÁZ ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ INTÉZMÉNYÉBEN – AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA SZERVEZÉSÉBEN.
A rendezvény célja, hogy szakmai hidat létesítsünk az Egészségfejlesztési Iroda és az ápolók tevékenysége között a célcsoport együttes bevonásával.
A rendezvényen való aktív részvétel segíti az EFI szolgáltatásainak terjedését, mely hosszú távon hozzájárul az általános egészségügyi helyzet javításához.

A  projekt célja Miskolci kistérség lakossága egészségi állapotának javítása. Ennek érdekében összefogja és koordinálja a kistérségben a prevenciós és egészségfejlesztési feladatokat, szakmai segítséget nyújt az egészségfejlesztés szereplőinek, továbbá egy olyan szakmai egységet működtet, amely konkrét szűrési, egyéb prevenciós és egészségfejlesztési tevékenységeivel hatékonyan hozzájárul a cél eléréséhez.

Az EFI-ben igénybe vehető szolgáltatások:
– A Szűrőközpontban megtalálható EFI rendelőben megjelenő kliensek állapotfelmérése, majd ennek alapján életmódváltást támogató programba irányítása.
– Programokban való részvétel és eredményesség nyomon követése.
– Térítésmentesen igénybe vehető mozgáslehetőségek és étrendi tanácsadás biztosítása.
– Klubfoglalkozások szervezése.
– Lelki segítségnyújtás.

Kiemelt hangsúlyt kap
– A keringési- és a cukorbetegség kockázatának szűrése,
– A dohányzásról való leszokás támogatása,
– Az alkohol-betegek korai kezelésbe irányítása,
– Pszichés krízishelyzetbe kerülő emberek támogató szolgáltatásba irányítása,
– Az időskorú lakosság közösségben tartása, szellemi és fizikai aktivitásának megőrzése.

Az EFI, programjainak megvalósításában a térségben tevékenykedő civil szervezetek, az alapellátás és egyéb szakmai szervezetek együttműködésével is számol.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…