2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Adományból, kórterem a GyEK-ben

Megyénkben évente 120 – 130 az égési sérülést szenvedett gyermekbetegek száma és ez évek óta emelkedik. Ebben az évben, ez idáig már 109 beteg szenvedett égési sérülést. A sérülés létrejöttében szerepet játszik a rossz szociális környezet, a szülők figyelmetlensége, illetve a véletlen baleset. Az égés súlyossága ill. a beteg fiatal életkora miatt, ezen betegeknek kb.10 %-a igényel Intenzív Osztályos kezelést. 2002 óta a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórházban a Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály a Gyermek Anaestheziológiai és Intenzív Osztály Regionális Égéscentrumként működik és ellátja Borsod Megyén kívül az Észak-keleti régiót.

Ez idáig a kórház Gyermek Intenzív Osztályán a kialakított égési kórteremben egyszerre 1 súlyos, lélegeztetést igénylő beteget tudtak ellátni. Ebben az évben már négy 50 %-os, 1,5 – 2 éves égési sérültet kellett ellátni, időnként párhuzamosan. Így az évek óta igényként felmerülő égési kórterem bővítése halaszthatatlanná vált. Mivel központi forrást erre nem kapott a Körház így, a Gyermekegészségügyi Központ ” Tudománnyal a gyermekek egészségéért” Alapítványhoz fordult segítségért, melynek támogatását megnyerve, egy 3 ágyas égési kórtermet alakítottak ki, ahol megoldható a betege speciális kötözései és fürdetése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…