2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál megrendezése

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál megrendezése

A világjárvány az idei első félév nagy nemzetközi fesztiváljainak megrendezési naptárát is alaposan átrendezte, olyan kiemelkedő fesztiválok, mint Cannes és Karlovy Vary júliusban és augusztusban kerülnek megrendezésre, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a tavaly kitűzött időpontban: 2021. szeptember 10 és 18 között valósul meg.

 Az idei fesztiválra a nevezési időszak jelenleg is tart, januártól folyamatosan érkeznek a nagyjáték- és kisjátékfilm kategóriákra a nevezések. Az előzsűri folyamatosan dolgozik és a fesztivál szakmai zsűritagjainak kiválasztása is folyamatban van. Szerencsére a nemzetközi filmkínálat a korábban elmaradt filmfesztiválok miatt is rendkívül bőséges, ezért várhatóan a fesztivál programja is az előző évek hagyományainak megfelelően a nemzetközi filmkínálat legfrissebb és legszélesebb palettáját fogja felmutatni.

A versenyprogramon kívül számos szakmai program is megrendezésre kerül, melyek között retrospektív vetítésekkel és szakmai konferenciákkal emlékezünk a 100 éve született Jancsó Miklós munkásságára és megemlékezünk arról, hogy 110 éves a magyar film. Az első magyar film ’A táncz’, amit Zsitkovszky Béla készített, aki éveken keresztül Miskolcon élt és dolgozott, műterme a Széchenyi utcán volt.

Folyamatban vannak továbbá az előkészítő tárgyalások a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségével (FIPRESCI), hogy éves közgyűlésüket Miskolcon tartsák idén is, melyre több mint 20 országból érkeznek filmes szakújságírók.

 

A fesztivál programjainak további részleteiről, újabb információkról a www.cinefest.hu illetve a fesztivál Facebook oldalán (www.fb.com/cinefestmiskolc) tájékozódhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum