2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
74 mentőállomáson segít a K&H gyógyvarázs

74 mentőállomáson segít a K&H gyógyvarázs

74 mentőállomáson segít a K&H gyógyvarázs Évente 18-20 ezer 14 év alatti gyermek mentésében segít a K&H gyógyvarázs program keretében elnyert 80 db vákuummatrac, amelyet ma adtak át az Országos Mentőszolgálatnak. A K&H Csoport országos műszerbeszerzési pályázata hatodik alkalommal nyújtott támogatást gyermekgyógyító intézményeknek és mentőállomásoknak. A program az elmúlt hat évben 97 mentőállomás munkáját segítette, összesen 32 millió forint értékű eszközzel és műszerrel. A K&H így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.

„A K&H gyógyvarázs egészségügyi program pályázatára minden évben kiemelt számban jelentkeznek mentőállomások, így például a 2009-es pályázati ciklusra 44 pályázat érkezett a mentőktől. A pályázati ciklus hatodik évében a zsűri döntése alapján az Országos Mentőszolgálat 4 970 400 forint értékben 80 darab csecsemők és gyermekek mentésére szolgáló vákuummatracot kap. A programra a mentőktől beérkezett pályázók közül 28 vidéki és 1 budapesti mentőállomás, ezenkívül pedig további 45 vidéki mentőállomás kaphat az elnyert eszközökből, így összesen az ország 74 mentőállomása kap korszerű felszerelést. A jelenlegi támogatással együtt a K&H gyógyvarázs program az elmúlt hat évben összességében közel 100 mentőállomás munkáját segítette, összesen 32 millió forint értékű eszközzel és műszerrel.” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

„Az Országos Mentőszolgálat az ország egész területén végzi tevékenységét, a mentőellátást igénylő gyermekbetegek és sérültek 100%-át látják el, döntő mértékben roham, eset és KIM (kiemelt mentőegység) kocsikkal. A mentőgépkocsik jelenlegi felszerelésével – a KIM és speciális gyermekegységek kocsikon kívül – nem tudjuk megoldani a csecsemők és a gyermekek legoptimálisabb rögzítését és szállítását. Amikor egy mentőautó bekapcsolja a megkülönböztető jelzést a gyorsabb haladás érdekében, abban a pillanatban négyszeresére növekszik egy esetleges baleset lehetősége. Az elnyert eszközök azért nagyon fontosak a mindennapi mentés során, mert a hevederrendszerrel ellátott vákuummatraccal csecsemőt és kisgyermeket is biztonságosan lehet rögzíteni minden típusú hordágyhoz. A 80 db vákuummatrac, mintegy 80 db mentőautón, az ország 74 mentőállomásán a gyermekellátás 70-80%-át lefedheti, ez körülbelül 18-20 ezer gyermeket érint éves szinten.” – tette hozzá Dr. Krivácsy Péter az Országos Mentőszolgálat Gyermeksürgősségi Módszertani Csoportvezetője.

A K&H Csoport tavaly hatodik alkalommal hirdette meg műszerbeszerzési pályázatát gyermekgyógyító intézmények számára, hogy anyagi támogatást nyújtson azoknak az intézményeknek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő eszközparkkal a gyermekek gyógyításához, mentéséhez. A szakmai zsűri javaslatát elfogadva a 2009-es évtől a korábbi évek nyertesei újra műszertámogatásban részesülhettek oly módon, hogy minden nyertes intézmény három évvel később (2 pályázati ciklus után) újra a támogatottak között szerepelhet. A K&H Csoport gyermek-egészségügyi programjának kialakításakor szem előtt tartotta, hogy támogató munkája során úgy hozza meg okos döntéseit, hogy az egészségügyben bekövetkező változásokra felelősségteljesen reagálhasson.

A 101 beérkezett pályázatból a zsűri által elbírált 99 pályamunka közül 44 db pályázat mentőállomásoktól érkezett. A K&H gyógyvarázs az elmúlt hat évben, több mint 268 millió forinttal támogatott 87 intézményt, gyermekgyógyászati- és mentési eszközök vásárlásával. Ebből 150 millió forintot pályázat útján ítélt oda. Az intézmények visszajelzései és az idei beérkező pályázatok kimagasló száma egyértelműen mutatja, hogy a K&H gyógyvarázs a gyermekegészségügy valós igényeire fókuszáló, az orvosszakmai igényeknek megfelelő támogatást ad.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…