2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • 3100 általános iskola csatlakozott eddig az ingyenes oktatóprogramhoz

3100 általános iskola csatlakozott eddig az ingyenes oktatóprogramhoz

A hazai általános iskolák 85 százaléka, több mint 400 ezer kisdiák csatlakozott az ingyenes NUTRIKID®-hez tíz év alatt. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével közösen indított egészségnevelő oktatóprogramra több mint 215 millió forintot költött a cég.

Magyarországon elsőként
2003-ban Magyarországon elsőként indított egészségnevelő programot a neves édességgyártó cég általános iskolások számára a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai támogatásával. A kiegyensúlyozott táplálkozást és megfelelő mozgást oktató NUTRIKID®-hez összesen 3100 általános iskola csatlakozott a kezdetek óta.
„Az elmúlt 10 évben a magyarországi általános iskolák 85%-a vett részt az ingyenes NUTRIKID® programban a bevezetése óta. A sikert nem csupán a csatlakozó iskolák száma mutatja, hanem az is, hogy a program hatására országszerte tudatosabban gondolkodnak a kiegyensúlyozott életmódról a diákok” – emelte ki Michael Nixon,  ügyvezető igazgató. Az oktatóprogramra – amelyhez továbbra is bármely általános iskola csatlakozhat – a vállalat több mint 215 millió forintot költött. A NUTRIKID® a cég nemzetközi szintű elköteleződése,  amely célja, hogy egészségtudatos életmódot alakítson ki az iskoláskorú gyermekek körében. Jelenleg 68 Healthy Kids Program működik 64 országban. A cég nemzetközi vállalása szerint a jövőben további országokban, 2015-re már összesen 80-ban lesz jelen a  program, amely tavaly 5,4 millió gyermeket ért el szerte a világon.
Hiánypótló oktatóprogram
Magyarországon a 7-14 éves gyermekek 25 százaléka túlsúlyos, a 15-18 évesek 2,5 százaléka pedig érintett szív-és érrendszeri megbetegedésekben . Emellett a hazai felnőtt lakosság körében megfigyelhető táplálkozási hibák már a 14-15 éves gyermekek étkezésében is észlelhetők . „A rossz táplálkozási szokások kialakulásának megelőzése szempontjából is fontos a NUTRIKID®, ugyanakkor hiánypótló volt 2003-ban és jelenleg is. Lényeges továbbá kiemelni, hogy Magyarországon elsőként indult ilyen hosszú távú oktatóprogram” – hangsúlyozta Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…