2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

1,6 milliárd 5 kórháznak

„Észak-magyarországi régió onkológiai ellátórendszerének fejlesztése” elnevezésű TIOP-2.2.5-09/1-2010-0004 számú projekt 1,7 Milliárd Forintos beruházás az észak-magyarországi onkológiai ellátásban, Európai Uniós támogatás révén A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház „Észak-magyarországi régió onkológiai ellátórendszerének fejlesztése” című pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága 1.599.945.377 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte meg.
A pályázat teljes költségvetése: 1.777.717.086 Ft, melyet 90%-os Európai Uniós támogatással és 10% -os önerővel valósít meg a régió 5 kórháza.

A projekt megvalósításának ideje: 2012.04.01. – 2013.09.30.

A pályázat a régió 5 kórházának együttműködésével valósul meg, akik konzorciumot hoztak létre az onkológiai ellátás fejlesztése érdekében. A konzorcium célja, hogy a pályázat révén európai szintű onkológiai ellátást, és a jelenleginél szélesebb hozzáférést biztosítson a régió lakosságának. A projekt fő célja, hogy az öt konzorciumi tag közreműködésével megteremtse az Észak-magyarországi régióban a korszerű, költséghatékony módon működő, regionális onkológiai ellátó hálózatot. Az onkológiai centrumok és decentrumok létrehozása során elsődleges szempont, hogy a betegutak optimalizálásra kerüljenek, hiteles népegészségügyi és járványügyi statisztikák alapján meghatározott optimális kapacitású, gazdaságosan működtethető és mind gazdasági, mind környezeti értelemben fenntartható ellátórendszer jöjjön létre.

A konzorcium vezetője, a régió onkológiai centruma a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház.

Társpályázók neve:
MISEK Nonprofit Kft.
Markhot Ferenc Kórház Kft. (Eger)
Szent Lázár Megyei Kórház (Salgótarján)
Mátrai Gyógyintézet (Mátraháza)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek