2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF

Küzdj számfestéssel a mindennapi stressz ellen!

A számok alapján történő festés az egyik legcsodálatosabb művészi készség, amelyet valaha is megszerezhetsz. Ez ugyanis érzelmeket, ötleteket és eseményeket fejez ki bizonyos esztétikai minőségek felhasználásával, kétdimenziós vizuális nyelven. 

 

Tudtad, hogy Michelangelo vezette be ezt a módszert legelőször a 16. században? Méghozzá úgy, hogy mennyezetére felskiccelte a festmény alapját, és ez előre meg volt számozva, ezzel is segítve szeretett tanítványai művészi készségeinek fejlődését.

 

De eltekintve magától a művészi folyamattól, az Abutik Női Ruha Webáruház számfestő készleteinek a segítségével stabil mentális és érzelmi egészségre tehetsz szert, amely különösen nagy jelentőséggel bír a mai rohanó és stresszes világban.

 

A művészetet mindenki számára elérhetővé teszik

 

Számos művészetkedvelő él világszerte, és bár csodálják az alkotásokat, sosem érzik magukat elég bátornak ahhoz, hogy megalkossák a saját festményüket.

 

A számokkal történő festésnek viszont megvan az az előnye, hogy az artisztikát mindenki számára elérhetővé teszi, művészi képességeitől és életkorától függetlenül. Legyen szó művésztanhallgatóról vagy kezdőről, aki szeretne belemerülni ebbe a csodás világba, vagy csak pihenni szeretne hétvégén. A festési folyamat lehetővé teszi az emberek számára, hogy kezdőként álljanak neki, mégis elérjék az elképzelhetetlent.

 

További előnyeik

 

Először is csökkentik a stressz és a szorongás szintjét, mivel egyszerűen lehetővé teszik, hogy egy picit lazíts, és elfeledkezz a világról, még akkor is, ha ez csak átmeneti. A festéssel megengeded magadnak, hogy bizonyos feszültségeket feloldj, és azt valami kreatívvá és színessé alakítsd át.

 

Továbbá növeli a figyelmedet is. A számok alapján való festés ugyanis lehetővé teszi, hogy nagyon mélyen összpontosíts és koncentrálj. Amíg elkötelezett vagy, elfelejtesz az órára pillantani, mert koncentrálsz, és élvezed, amit csinálsz. Ha hagyod, hogy elvonják a figyelmedet az életben felmerülő stressz faktorokról, azzal megengeded magadnak egy picit, hogy proaktív legyél.

 

De az agy mozgását és aktivitását is remekül serkentik. Hiszen a festészet segítségével javul a koordinációd, fejlesztheted az emlékezési készségeidet, és a koncepciók vizualizálásával és megvalósításával élesítheted az elmédet. Az ecset kezelése lehetővé teszi a kezek és az ujjak mozgatását, ami elősegíti a kézügyességet is egyben.

 

Dekorációnak sem utolsók

 

Miután elkészültél a számozott festményeddel, kezedben tarthatod a saját alkotásod, ami hihetetlen büszkeséggel tölt majd el, és a végeredményt garantáltan szeretnéd majd megosztani a családoddal, a barátaiddal és az ismerőseiddel. Amit megtehetsz például úgy is, hogy a kész vásznat az otthonod falának ékes díszévé teszed.

 

Összefoglalva

 

Amennyiben észleled magadon a mentális kimerültség érzését, akkor itt az ideje, hogy lazíts és szórakozz a számfestés segítségével! Bob Ross-t idézve, a festéshez csak néhány eszközre, egy kis utasításra és egy elképzelésre van szükséged./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Aludj jól, hogy jól láthass!
Szemészeti problémákat is okozhat az alvászavar Aludni jó. Gyakran mondogatjuk is, hogy az alvás az egyik legjobb dolog a világon. De igazából nem …

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…