2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Így tüntethetőek el hatékonyan a szem alatti ráncok

A szem körül/alatt gyakran alakulnak ki ráncok, az esetek döntő többségében itt jelentkeznek először az öregedés jelei. Azonban nem kell megijednek, ha te is ezt tapasztalod magadon, mert a szem alatti ráncok finomítására, mélyítésének csökkentésére rengeteg módszer létezik. Mutatunk is néhány módszert, amik segítenek a szem alatt kialakult mély ráncok eltüntetésében.

Aludj a hátadon!

Az oldalt (vagy ami még rosszabb, a hason) alvás estéről éjszakára megviseli az arc érzékeny bőrét. A párnából származó súrlódás bizonyítottan kifejezettebb ráncokat eredményez, ráadásul a párnákban gyakran előforduló szennyeződés és olaj csak fokozza a károkat.

Igyál sok vizet!

Amellett, hogy befolyásolja az energiaszintet és az agyműködést, ha dehidratált vagy, az egyik első jele ennek a szeme alatt jelenik meg. Ha szomjas vagy igyál, ha nem vagy szomjas, akkor is igyál! Naponta 3 liter folyadékot, ha lehet, tiszta friss víz formájában vigyél be a szervezetedbe, bőröd, és egész tested is hálás lesz majd érte! Ha már az előző pontban az alvásról volt szó, akkor azt is kiemelnénk, hogy lefekvés előtt közvetlenül ne igyál, mert ez megzavarhatja a nyugodt alvást.

Ne dörzsöld a szemed!

A szem alatti finom, vékony bőr gyorsabban öregszik a rángatás és húzás hatására – kontaktlencse viselők vegyék figyelembe! Minden alkalommal, amikor lehúzod a szem alatti bőrt, hogy behelyezd a konyaklencsédet, gyorsabban öregítheted magadat, és károsíthatod a szeme alatti érzékeny bőrt. Légy gyengéd! A ráncok és finom vonalak megjelenésének csökkentése érdekében tartózkodj a durva dörzsöléstől, húzástól vagy rángatástól a szemsmink letörlésekor. Ha nehezen távolítható vízálló sminket viselsz, fektess be egy minőségi sminklemosóba, amely minimális erőfeszítéssel elvégzi a munkát. ha már kialakultak a gyakori dörzsölés miatt a ráncok, akkor nézd meg, hogy a  ránctalanítás gyorsan hogyan történhet meg!

Viselj UV-védő napszemüveget még felhős napon is!

Tudtad, hogy az UV-sugárzás olyan erős, hogy akár 80%-ban áthatol a felhőkön? A napszemüveg nemcsak az értékes látás romlását akadályozza meg, hanem attól is, hogy hunyorogj (ami szarkalábakat okoz), és csökkenti a napfény által okozott károk esélyét a szem körüli bőrön.

Viselj fényvédőt

Megdöbbennél, ha tudnád, az UV-sugárzás mennyire töri az utat az autó, lakás és iroda ablakain. Ezek az erős sugarak gyorsabb öregedést, napsugárzás okozta károkat, elszíneződéseket, ráncokat és akár bőrrákot is okozhatnak. Mit tudsz tenni ezek ellen? Egyszerű a megoldás, viselj fényvédőt, még azokon a napokon is, amikor borúsnak tűnik az idő, hiszen tudod, a felhőkön is áthatol. 30 vagy magasabb fényvédő faktorú fizikai fényvédőt alkalmazása segíthet a ráncok csökkentésében.

A szemkörnyék ápoló is segíthet

Itt kulcsfontosságú a megelőzés – minden 20 évesnél idősebb korosztály használjon szemkrémet! A kifejezetten a szem alatti krém használatának előnyei jelentősek. A szemkörnyékápoló krémek számos aktív összetevőt tartalmaznak a sötét karikák és a finom ráncok elleni küzdelemben. A szokásos szemkörnyékápoló összetevők, mint például a nátrium-aszkorbát vagy a C-vitamin, körülbelül hat hónapos használat után megvastagítják a bőrt és elfedhetik a sötét karikákat. A niacinamid vagy B3-vitamin és a kojsav szintén halványíthatja a sötét karikákat. A hűtött szemkörnyékápoló krém még az alkalmazáskor is csökkentheti a szem duzzanatát!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek