2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Így érdemes elindulni az arcápolási rutin kialakításakor

Azt talán mindannyian sejtjük, hogy többet is ki lehetne hozni a bőrápolásból, mint egy kis arcmosást követő időnkénti krémezés. Akik ilyen hozzáállással keresik a csodatevő készítményeket, azok alighanem újabb és újabb csalódással szembesülnek. Te is ezen az úton jársz?

Akkor a legjobbkor futottál bele ebbe a cikkbe. Véletlenek pedig nincsenek, úgyhogy tarts velünk, és sajátítsd el a profi arcápoláshoz vezető lépéseket!

Első lépés

A tiszta arcbőr az alapja mindennek, ezen talán kevesen lepődnek meg. Viszont azzal is érdemes tisztában lenni, hogy nem mindegy, hogy a tisztítás mivel történik. A SzépségCenter arclemosóinak kínálata ideális kiindulási alapnak bizonyul. Hiszen az nem lesz elég biztos alap, hogy elkerülöd a szappanok használatát. Ehelyett minőségi termékeket kell alkalmazni, amelyek közül a bőrtípusodnak megfelelően döntesz az ideális lemosó mellett. Fontos, hogy az arctisztítás alapos legyen és ne szárítsa ki a bőrt.

A lemosást naponta kétszer, reggel és este is meg kell valósítani. A tiszta arcbőr nemcsak megszabadul a szennyeződésektől és a smink maradványaitól, hanem az alkalmazását követő kozmetikumok eredményességét is megnöveli.

Második lépés

A hidratálás! Kezdd folyékony hidratálóval, eszenciával, ezek azonnal feltöltik a bőrt nedvességgel, koncentráltan tartalmaznak nedvesség pótló és megkötő anyagokat. A száraz bőr inkább örül egy tápanyagokban gazdag, nehezebb krémnek, míg a zsírosabb a fluidokra fog előnyösebben reagálni.

Ne feledkezzünk meg az évszakok változásairól sem! Az időjárás komoly hatást gyakorol az arcbőrre. Így – többek között – még azt is befolyásolja, hogy éppen milyen készítményt érzünk komfortosnak a bőrünkön.

Harmadik lépés

A szemek környékének az ápolása kell, hogy egy négy lépésből álló rutin harmadik helyére kerüljön. Az itt található bőr ugyanis jóval vékonyabb és ezáltal érzékenyebb is, ráadásul az öregedés jelei is ezen a tájékon jelentkeznek elsőként, így mindenféleképpen kiemelt gondoskodásra van szükség.

A ránctalan bőr nem jelenti azt, hogy elhanyagolhatjuk ezt a területet, hiszen ebben a kérdésben a legfontosabb teendőnk a megelőzés lesz. Így nagyon fontos, hogy már a megjelenésük előtt kiemelten foglalkozzunk a szemek környékének megfelelő ápolásával.

Negyedik lépés

A fényvédő alkalmazása zárja ideális esetben az arcbőr ápolását. Rengetegen vannak, akik úgy vélekednek, hogy erre kizárólag nyáron van szükség. Ez azonban egyáltalán nem igaz! A bőrt károsító sugárzás sajnos folyamatosan jelen van, így kedvezőtlen hatásaival is szembesülnünk kell – megfelelő védelem híján.

Ez a négy lépés tökéletes kiindulás ahhoz, hogy idővel kialakítsd a saját, személyesen rád, illetve a bőrödre szabott bőrápolási rutinodat. Ehhez vedd figyelembe azokat a problémákat, amelyeket meg szeretnél szüntetni, s válassz ehhez segítségül szérumokat, esszenciákat és maszkokat, a tökéletes eredmények elérése érdekében!

Emellett ne feledkezz meg arról, hogy a bőr igényei éppúgy változnak az idő és a körülmények függvényében, ahogy ez más szempontból is igaz a szervezetünkre. Éppen ezért: figyelj oda a jelzésekre!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …