2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Hatékony módszer az akne és a szeborrea kezelésére

Sokan hallottak már a címben szereplő, bőrt érintő problémákról, de kevesebben vannak, akik pontosan tisztában vannak vele, melyik mit is jelent, milyen kellemetlen tünetekkel jár, és hogyan lehet hatékonyan fellépni ellenük. 

 

Mindkét probléma a szeborreás betegségcsoportba tartozik, és a zsíros bőrrel függ össze. Azonban míg az akne megjelenése leginkább a serdülőkorhoz és fiatalabb életévhez köthető, és általában hormonális okai vannak, addig a szeborrea a bőr krónikus gyulladását jelenti, és nemcsak az arcon, hanem testszerte több helyen is előfordulhat gyerekek körében éppúgy, mint felnőttek esetében.

 

Mit kell tudni az aknéról?

 

A szép bőr érdekében ajánlott egy arcápolási rutin kialakítása a bőrtípusnak, tüneteknek megfelelően, amelynek első lépése a bőr tisztítása kell, hogy legyen. Az Alveolashop.hu arctisztítói és sminklemosói hatékonyan és kíméletesen távolítják el a szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket, így jó alapot adva az optimális hatóanyagokat tartalmazó készítményeknek.

 

A kellemetlen, zavaró tünetekkel járó akné gyakori bőrbetegség, amely leginkább a serdülő korosztályt érinti, azon belül is inkább a fiúkat, de megjelenhet 20-30, sőt, 40-50 éves korban is, akkor leginkább a nők esetében.

 

Hormonális változások okán, a bőr fokozott faggyútermelése, zsírosodása hatására a bőr pórusai eltömődnek. Több típusa ismert: zárt comedók, mitesszerek, pattanások, ciszták. Jellegzetesen az arcon, a nyakon, a mellkason, a vállakon és a háton jelentkeznek, és a bőr maradandó hegesedését okozhatják.

 

Nem tekinthető súlyos megbetegedésnek, de jelentős kellemetlenséggel járhat, ami érzelmileg is súlyosan megviselheti az érintetteket.

 

A szeborreás dermatitisz bőrbetegség

 

A szeborrea krónikus bőrgyulladás, amely viszkető és hámló, pirosas foltokkal jár, és leginkább a legzsírosabb testtájakat, így a fejbőrt, az orrtövet, valamint a mellkast érinti. A tüneteit felismerni nem könnyű, ezért tanácsos egy bőrgyógyászt felkeresni a problémával.

 

A szeborreás bőrgyulladás kialakulásának oka nem ismert, bár a genetika is szerepet játszhat benne, de fő okozójaként a bőrön élő Malassezia gombát tartják. Télen, tavasszal, illetve stressz hatására fokozódnak a tünetek. A szeborrea általában sosem múlik el teljesen, de megfelelő készítmények használatával jól féken tartható.

 

Mit tehetsz az aknék és a szeborreás bőrtünetek ellen?

 

Mivel a szeborreás bőrgyulladás krónikus betegség, a kezelési tervet bőrgyógyásszal egyeztetve kell kidolgozni. A tünetek enyhítésében mindkét esetben jól jöhetnek az arcápolási rutinba illesztett, ichtiol hatóanyagú fekete szappanok és tonikok.

 

A lúgos kémhatású, hámoldó és bőrpuhító hatóanyagot tartalmazó folyékony szappan és tonik mérsékli a gyulladásokat, valamint normalizálja a faggyúmirigyek működését, antibakteriális és egyben hidratáló hatású.

 

A hámlás ellenére nem szabad túlzásba vinni a hámlasztást, mert a hatása a visszájára is fordulhat, és még komolyabb tüneteket okozhat. A kíméletesség ebben az esetben is többet ér a durvább beavatkozásoknál!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek