2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Fürdetés természetes babafürdetőkkel, kíméletesen!

A babáknak sokkal érzékenyebb a bőre, amely jóval vékonyabb védőréteggel rendelkezik, ezért az ő esetükben még fontosabb, hogy kellően óvjuk, és ne tegyük ki veszélyes kémiai anyagok kockázatos hatásainak. Ehelyett természetes, natúr fürdetőket célszerű alkalmazni.

A babafürdetés tudnivalói 

Először is elengedhetetlen néhány alapvető eszköz beszerzése, ilyen például egy babakád, egy babafürdető, és érdemes lehet egy fürdetőkesztyűt is előkészíteni. Nagyon fontos, hogy a helyiség ne legyen huzatos, megfelelő hőmérsékletű vízben és lehetőleg fürdetőkesztyűvel végezzük a mosdatást vagy óvatosan a kezünkkel.

A babák érzékeny bőre sokkal kitettebb a sérüléseknek és a károsi anyagok veszélyeinek, emiatt különösen oda kell figyelni, hogy kizárólag természetes babafürdetőkkel érintkezzen. Az a cél, hogy a kicsik megszeressék a fürdést, és játékként éljék meg az egész folyamatot, érdemes tehát több figyelmet fordítani erre a tevékenységre, ne csak kötelességként tekintsünk rá, hanem örömmel végezzük, játékosan! A babák érzik minden rezdülésünket, biztosítanunk kell számukra a biztonságos, szerető környezetet.

Kíméletes babafürdetők, a természet erejével 

A babáknak nincs szükségük erős fürdetőszerekre, bőven elegendő, ha kíméletes termékekkel fürdetjük őket. Semmiképp sem szabad felnőtteknek való tusfürdőt alkalmazni! A kicsiknek kifejlesztett natúr készítmények a legideálisabbak a bababőr számára, amelyek mentesek az illatanyagoktól. Ajánlottak viszont a levendula tartalmú fürdetők, melyek a természetes, kellemes illat mellett támogatják az idegrendszerük kiegyensúlyozott működését, és a bőrregenerációban is közreműködnek.

A biztonságos babaápolók használata alapelvárás, melyeket beszerezhetünk speciálisan natúr termékeket kínáló webáruházakból is. Érdemes kipróbálni a BIOLA Webshop kasvirágos babafürdetőjét, amely bőrgyógyászatilag tesztelt, kíméletesen, mégis hatékonyan tisztítja a bőrt, anélkül hogy irritációt váltana ki. Bőrtápláló hatóanyagai révén alkalmas az érzékenyebb bőrű babák, kisgyerekek fürdetésére is.

A natúr termékek előnyei 

A bio szemléletű készítmények kizárólag gyógynövény alapúak, természetes hatóanyagok által  segítik a bőrregenerációt, emellett vitaminokkal kiegészítve ápolják, táplálják a bőrt. A leggyakoribb összetevők ezekben a gyengéd babaápolókban a kasvirág, a levendula, valamint a körömvirág kivonata. Nem tartalmaznak irritáló komponenseket, bőrbarát módon, mégis hatékonyan tisztítják a bababőrt. Válasszunk tehát biztonságos, természetes fürdetőket, és ápoló készítményeket, hiszen ez a kicsik elsődleges védelmi vonala, miközben még védtelenebb és jóval sérülékenyebb, mint a felnőttek esetében.

A babafürdetés egy csodálatos élmény, rengeteg örömmel gazdagodhatunk közben. A babák pedig ha megszeretik, be is bizonyítják nekünk, hogy fürdőzni igenis vidám dolog, ami minden nap végén kedves pillanatokkal ajándékozza meg a szülőket is./X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek