2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Életmód / Medicina
  • »
  • Betegbiztonsági szempontú infrastrukturális fejlesztés indul a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban

Betegbiztonsági szempontú infrastrukturális fejlesztés indul a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban újabb infrastrukturális fejlesztés veszi kezdetét 2022. szeptember közepétől a „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen” c. projekt keretében.  A projekt célja, a hátrányos helyzetű térségben, a kórházhoz rendelt járóbeteg intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 154,44 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.

A jövőben az alapellátáshoz kapcsolódó szakellátás fejlesztése kiemelt jelentőségű feladat. A projekt keretében tervezett tevékenységek során a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódóan eszközbeszerzés történik 62 millió forint értékben, valamint a kórháztól fizikailag is különálló járóbeteg intézetben infrastrukturális építészeti beruházás valósul meg 80,1 millió forint értékben.

A fejlesztés alapvető céljai továbbá az intézményüzemeltetési költségek csökkentése, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése az esélyegyenlőség biztosítása mellett, a járóbeteg szakellátásban új, korszerű eljárások támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatás minőségének javítása, egyrészt a kúraszerű ellátásban, reumatológiai, fül- orr-gégészeti, neurológiai betegségek esetében, másrészt az ambuláns műtéti eljárások magasabb arányban történő elvégzése által az általános sebészet, nőgyógyászat. urológia, szemészet, bőrgyógyászat, ortopédia területén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…