2023. 03. 23. csütörtök

Emőke
1 EUR 385 HUF
1 GBP 435 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Életmód / Medicina
  • »
  • Betegbiztonsági szempontú infrastrukturális fejlesztés indul a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban

Betegbiztonsági szempontú infrastrukturális fejlesztés indul a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban újabb infrastrukturális fejlesztés veszi kezdetét 2022. szeptember közepétől a „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen” c. projekt keretében.  A projekt célja, a hátrányos helyzetű térségben, a kórházhoz rendelt járóbeteg intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 154,44 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.

A jövőben az alapellátáshoz kapcsolódó szakellátás fejlesztése kiemelt jelentőségű feladat. A projekt keretében tervezett tevékenységek során a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódóan eszközbeszerzés történik 62 millió forint értékben, valamint a kórháztól fizikailag is különálló járóbeteg intézetben infrastrukturális építészeti beruházás valósul meg 80,1 millió forint értékben.

A fejlesztés alapvető céljai továbbá az intézményüzemeltetési költségek csökkentése, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése az esélyegyenlőség biztosítása mellett, a járóbeteg szakellátásban új, korszerű eljárások támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatás minőségének javítása, egyrészt a kúraszerű ellátásban, reumatológiai, fül- orr-gégészeti, neurológiai betegségek esetében, másrészt az ambuláns műtéti eljárások magasabb arányban történő elvégzése által az általános sebészet, nőgyógyászat. urológia, szemészet, bőrgyógyászat, ortopédia területén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek