2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Április 2. az autizmus világnapja

Egyedien emberi – Az Autizmus más megközelítésben című könyv már százezreknek – szülőknek,rokonoknak, barátoknak – segített megérteni az autizmussal, ADHD-val és Asperger-szindrómával élőket. A kötet szerzője, Barry M. Prizant a világ legelismertebb autizmussal foglalkozó szaktekintélyei közé tartozik, 50 éves kutatói és nemzetközi tanácsadói tapasztalatokkal rendelkezik. Légy Te a következő, vedd kézbe és olvasd el ezt a könyvet!

2007-ben az
Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át jelölte ki az autizmus világnapjának. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az emberek egy százaléka autizmussal él, és széles körű információt nyújtson az autizmusról.

Az autizmus olyan állapot vagy másképpen fogyatékosság, mely eltérő fejlődéshez vezet. A napjainkban használt hivatalos kifejezés: autizmus spektrumzavar. A kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van, mint például az Asperger-szindróma, az ADHD és egyéb, ezekhez hasonló figyelemzavarok.

Arra törekszik, hogy megértse a viselkedés hátterét

Az autizmus-terápiák általában arra összpontosítanak, hogy megszabadítsák az egyéneket az „autista” tünetektől, mint például a szociális interakció nehézségei, a kommunikációs problémák, az érzékszervi kihívások és az ismétlődő viselkedési minták. Dr. Barry M. Prizant most egy új és lenyűgöző paradigmát kínál: az autizmus legsikeresebb megközelítései nem a tünetek megszüntetésére fókuszálnak, hanem inkább arra törekednek, hogy megértsék az egyén tapasztalatait és a viselkedés hátterét.

Dr. Prizant ahelyett, hogy a patológia jeleiként minősítené az „autista” viselkedést, egy sor stratégia részének tekinti, amelyek segítenek megbirkózni a kaotikusnak és elsöprőnek tűnő világgal. Ahelyett, hogy megfékezné ezeket a viselkedésformákat, a meglévő képességek fejlesztésére és erősségeire épít, és olyan támogatást kínál, amely szociálisan elfogadhatóbb viselkedéshez és jobb életminőséghez vezet.

Ez a kiadvány Dr. Prizant ötvenéves pályafutásának inspirációkat és gyakorlati tanácsokat közvetítő összegzése.

Emberséges megközelítése és bölcsessége megnyugtatólag hat az autista, és bármilyen más megnyilvánulásokkal élő gyerekek szüleinek és gondozóinak akik ezáltal megerősítik magukban, hogy a gyermekeik valóban különlegesek.

A legelismertebb szaktekintélyek közé tartozik

Dr. Barry M. Prizant PhD, CCC-SLP, a világ legelismertebb autizmussal foglalkozó szaktekintélyei közé tartozik. Ötvenéves kutatói és nemzetközi tanácsadói tapasztalattal a Brown Egyetem adjunktusa. Négy könyve, több mint 140 cikke és írása jelent meg világszerte. Egyedien emberi avagy az autizmus más megközelítése című sikerkönyvét eddig 22 nyelvre fordították le, Magyarországon a Hórusz kiadó gondozásában jelent meg. Nemzetközileg a legtöbbet eladott könyv e témában az Amazon tematikus listája szerint.

Barry M. Prizant kitüntetései:

– Honors of the American-Speech-Language-Hearing Association,
– Princeton University Eden Foundation karrierdíja (az autizmus spektrumba tartozó személyek életminőségének javításáért),
– GRASP „Divine Neurotypical Award”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek