2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Veres Pál polgármester Facebook bejegyzése

Felháborító, hogy egyes politikai körök és az általuk használt médiumok legfőbb célja, hogy minél rosszabb színben tüntessék fel Miskolc városát és ezzel a miskolci városvezetést.
Valószínűleg politikai haszonszerzés motiválja őket, még annak árán is, hogy ezzel egyértelműen Miskolc városának és a miskolciaknak ártanak. A legújabb „alkotásuk” a Barlagfürdőről megjelentetett, csúsztatásokkal, negatív felhangokkal teli, egyértelműen lejárató célú cikkük, amiből országos hír lett.
☝️Ezzel szemben a tények:
➡️ A miskolci városvezetés vállalta, hogy január 8-ig nyitva tartja a Barlangfürdőt. Ennek érdekében az idegenforgalomban és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozók, a BOKIK és a városvezetés összefogott, hogy biztosítsák a nyitvatartáshoz szükséges 65 millió forintot. A háromoldalú megállapodás feltételeit azonban egyelőre csak a város teljesítette maradéktalanul.
➡️ Az ígért és várt támogatásból eddig alig több mint ötmillió forint érkezett meg. Ennek ellenére a város vezetése a városvédelmi alapból biztosította a szükséges forrásokat, így a Barlangfürdő mindenki megelégedésére nyitva van.
➡️ A Barlangfürdő teljeskörű karbantartását eddig minden évben januárban végezték, ezért az az év első hónapjában mindig is zárva volt. De a karbantartás alatt úgynevezett szárazlábas túrákat szerveztek, ahol a látogatók bejárhatták a barlangjáratokat. Mivel az októberi bezárás alatt a karbantartás egyrészét elvégezték, januárban a négyhetes karbantartási szünet lecsökkenhet két hétre, így a Barlangfürdő, a tervek szerint január utolsó hetében nyitásra kész lehet.
➡️ A miskolci városvezetés kinyilvánította, és az elmúlt hónapokban tettekkel is bizonyította, hogy a Barlangfürdőt nyitva kívánja tartani, ez a legfőbb célunk 2023-ban is.
➡️ A város és a Miskolc Holding vezetése jövő héten tárgyalja – többek között – a Miskolci Fürdő KFT. 2023. évi üzleti tervét, így felelőségteljes nyilatkozatot ezután teszünk a Barlangfürdővel kapcsolatban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…