2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Várépítő pályázat 2021

13.6 millió Ft értékű építőanyagot, közel 2 millió Ft készpénzt és számokban nehezen kifejezhető – önkéntes munkában felajánlott – szolgáltatást oszthatott szét a neves közéleti személyiségekből álló zsűri a 2021 évi Várépítő Pályázaton.

Az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása közel két évtizede kínál segítséget gyermekintézmények és műemlékek beruházási tevékenységében – felújításhoz, átépítéshez és megszépítéséhez. Az elmúlt tíz évben pályázók száma meghaladta a hétszázat, és a több mint nettó 127 millió forint értékű építőanyagból 178 nyertes intézmény kaphatott támogatást.

Ebben az évben összesen 11 megyében hirdethettünk nyerteseket, így 18 gyermekintézménynek és 1 műemléképületnek jutott a felajánlásokból.

A Várépítő pályázat célja, hogy építőanyagokkal, társadalmi munkával és akár készpénzzel is segítse a működési körülményeik javítását tervező gyermekintézményeket és műemlékeket kezelők munkáját. A Build-Communication által az építőanyag gyártóktól összegyűjtött adományokat a neves közéleti személyekből álló zsűri ítéli oda.
A bíráló bizottság elnöke Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, tagjai: Beleznay Éva okleves várostervező és építészmérnök; Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas és Amfiteátrum-díjas színművész; az idei zsűrizés után elhunyt Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó; valamint Tóth Balázs építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …

További cikkek