2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Szegénységben élő családoknak is lehet egy jó nyara?

Igen! Ha különféle szervezetek, egyházak és magánszemélyek összefognak!!

 

 

 

 

 

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a tegnapi szabadtéri juniális gyereknap, amelyet a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete szervezett, és amelyen körülbelül háromszázan vettek részt, javarészt nehéz sorsú nagycsaládosok, közel 200 gyermek, a csecsemőtől a kamaszig.

Az eseménynek kedvezett a jó idő is, de főleg az, hogy rengeteg önkéntes és szervezet dobta össze, amije van. A sok kreatív foglalkozás mellett voltak ügyességi versenyek, arcfestés,  kutyaiskola kutyabemutató, Jerusalema tánc, trambulin, ugrálóvár, foci, és thai box bemutató a Diamond Gym Muaythai  Clubtól. A gyerekek kaptak ajándékba buborékfújót és lufit, egyéb támogatóktól pedig játékokat, poharat, csokit, és megtekinthettek belülről egy rendőr- és egy kukásautót is.

A gyerekeket szórakoztatta még az Otthon Segítünk Alapítvány, jelen volt és adományokkal segített a Magyar Vöröskereszt XV. kerületi szervezete és ifjúsági önkéntesei, akik szebbnél szebb remekműveket festettek a gyermekek arcára, továbbá a XV. kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat fiataljai is besegítettek. A Baptista Szeretetszolgálat üdítővel és kulaccsal kedveskedett a gyerekeknek, továbbá pizzával, a Szcientológia önkéntes lelkészek bolognai spagettit, csokit, chips-eket és üdítőket osztottak a résztvevőknek. Készült még  eperkrémleves, csirkepörkölt és pincepörkölt is, és rengeteg csirkefalatot fogyaszthattak a családok.

A rendezvényt a helyi önkormányzat és rendőrkapitányság mellett a közterület-fenntartók, cégek és sok-sok önkéntes és magánszemély is támogatta. Az egész esemény nyitott volt, mindenkit szeretettel láttak, a nagycsaládosokon kívül gyermeküket egyedül nevelők is, 1-2 gyermekes családok, sérült gyermekek és fiatalok, sőt idősek is jelen voltak.

Egy biztos: pazar volt a hangulat, mindenki remekül érezte magát a programoknak, a nagylelkű adományozóknak és önkénteseknek köszönhetően. Amennyiben időről időre szervez valaki egy ilyen eseményt, amelyen egy kis összefogással sokan laknak jól, miközben nagyszerűen is érzik magukat és kreatívak is lehetnek, akkor igen jó nyarat teremtünk azoknak, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek