2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 484 HUF

Menczer: kiemelt ügy a hátrányos helyzetű gyermekek segítése

Kiemelt ügy a hátrányos helyzetű gyermekek segítése – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezetnek adományozott teqball asztalok átadóján.

A segélyszervezet központjában rendezett átadón Menczer Tamás – aki a Magyar Teqball Szövetség jótékonysági bizottságának az elnöke is –  úgy fogalmazott: a teqball nemcsak Magyarországon, hanem világszerte egyre ismertebb, és kiváló példája a magyar találékonyságnak. Az államtitkár az Ökumenikus Segélyszervezet munkásságát példaértékűnek nevezve reményeit fejezte ki, hogy sok gyermekkel megismertetik a teqballasztalon játszható sportokat. Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az átadón a közösségépítés fontosságáról beszélve azt mondta: a teqball is jó eszköz ahhoz, hogy összehozzon egy közösséget. Elmondta, hogy már hat regionális központjukban – Miskolcon, Kaposváron, Sátoraljaújhelyen, Vizsolyban, Debrecenben és Kastélyosdombón – van teqballasztaluk, melyek nyári táboraikban nagyon népszerűek. A csütörtökön a teqballszövetség által több mint 2,5 millió forint értékben adományozott öt új asztallal már tizenegyre nőtt teqballpályáik száma, és gondolkodnak minitorna kiírásán is – mondta a segélyszervezet elnök-igazgatója. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…