2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Magyar borok sikere Tajvanon

Az elmúlt években a Chifu Wine folyamatosan növelte szerepét Tajvan borpiacán, és immár alegismertebb és legmegbízhatóbb magyar bor importőrként és disztributorként tartják számon.

A vállalat az évek során kiépített erős szakmai kapcsolatainak köszönhetően a legkiválóbb magyar borászatokkal dolgozik együtt, és a legkiemelkedőbb minőségű magyar borokat kínálják a tajvani fogyasztóknak.
A március elején Mádról indított több mint 10 ezer palackos konténer pedig tovább erősíti a
Chifu Wine pozícióját, és bizonyítja, a vállalat hosszú távú elkötelezettségét a magyar borok
promóciója felé. A legnevesebb Tokaji borászatok portfóliójából nagy gonddal válogatott
szelekció több díjnyertes tételt is tartalmaz.
A válogatás nagy részét a Tokaji édes borkülönlegességek teszik ki, többségében aszú és
késői szüretelésű borok, de Szamorodni és Eszencia is helyet kapott a konténerben. A
Holdvölgy több díjat nyert Eloquence 2011 édes szamorodniján kívül az Árvay, Füleky és
Sauska Pincék Aszúit választották ki. Szarka Dénestől idén a késői szüret került a konténerbe.
Száraz borok közül kiemelendő az idei Furmint Februáron közönségdíjat nyert 2016-os
Padihegy Furmint az Árvay Családi Pincétől.
Első alkalommal indul Tajvanra jelentősebb mennyiség Tokaji pezsgőből is. Sauskáék
díjnyertes pezsgőiből 0,75 literes palackok mellett 1,5 literes Magnum palackok is érkeznek a
szigetre.
A borok várhatóan április közepére érnek a tajvani kikötőbe, ahol idén három jelentős
borkiállításon is bemutatásra kerülnek. A Chifu Wine az évek során megszerzett
szakértelmével és tapasztalatával garantálja a magas minőséget és az elégedett vevőket. A
megrendelés nagysága és a borok minősége tovább erősíti a magyar borok pozícióját és a
Chifu Wine vezető szerepét a tajvani piacon.
A Chifu Wine 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse a magyar borokat Tajvanon.
Az alapítástól kezdve fontos szempont, hogy olyan borászatokkal dolgozzanak együtt, ahol a
márkaépítés a hozzáértéssel és megbízhatósággal társul. Az eltelt 9 évben a Chifu Wine a
piac meghatározó szereplőjévé vált, folyamatosan magas minőségben képviseli
Magyarországot a sziget jelentősebb borkiállításain és vásárain, mindemellett rendszeresen
tart bemutatókat és kurzusokat a borok szerelmeseinek, szakértőknek és sommelier-nek. A
tajvani gasztronómia izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy a Tokaji édes borok kiléphessenek
a "desszert bor" kategóriából, és méltó helyet kapjanak az előételek és főételek mellett is.
Tajvan, a 24 millió lakosú ázsiai ország, az egyik legjelentősebb borfogyasztó központ a
régióban, ahol a borpiac több mint 210 millió USD-ot mozgat. Az elmúlt években a magyar
borok rendkívül dinamikusan fejlődtek a piacon, 2014 óta szinte négyszeresére növelve az
export volumenét (évente több mint 40 ezer palack), és emellett az árak is jelentősen
megnőttek literenkénti szinten (2021-ben már €14).

A Chi Fu Csoport több mint 30 év befektetési és alapkezelői tapasztalattal rendelkezik az
Egyesült Államokban, Hong-Kongban, Kínában és Tajvanon, Magyarországon 2015 óta
vannak jelen. Több mint 25 milliárd dollárnyi kezelt vagyon mellett számos magántőke
befektetést valósítottak meg a megújuló energia, újrahasznosítás, egészségügyi
szolgáltatások és technológiák, gyógyszer- és biotechnológia, élelmiszeripar területén
valamint az ingatlan szektorokban. A Csoport tulajdonosa a magyar állampolgársággal is
rendelkező Mr. Frank Liu.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy miskolci sértettet több mint 700 ezer forint kár ért, miután egy ál-netbank oldalra lépett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság …

További cikkek